Száz autóval elindult a Hyundai elektromos autómegosztó programja


Európa egyik leginkább villanyautó-barát városában, Amszterdamban a Hyundai Motor kereken száz darab Ioniq Electric autóval október elején elindította saját autómegosztó szolgáltatását. 

A száz darab Ioniq Electric modellel a Hyundai jelentősen bővíti annak lehetőségét, hogy a városlakók vagy a városba látogatók teljes mértékben emisszió-mentesen tudjanak autózni.  A szabad áramlási koncepcióra épülve az „IONIQ car sharing” ügyfelei Amszterdamban és környékén bárhol elérhetik és letehetik autójukat. A tisztább jövő globális fenntarthatósági stratégiával összhangban a Hyundai Motor segíti a holland főváros levegőminőségének javítását azzal, hogy a zéró emissziós közlekedést könnyedén elérhetővé teszi.  


„Büszkék vagyunk arra, hogy első tisztán elektromos járművekkel rendelkező autómegosztó szolgáltatásunk elindult Európában és ezzel Amszterdam városának is segíthetünk a kílmacélja elérésében” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe vezetője. „A 2020-ig bemutatandó 15 környezetbarát autóinkkal a Hyundai Motor továbbra is a környezetbarát mobilitásban elért úttörő szerepét demonstrálja. A létező legkülönbözőbb hajtásláncokat – elektromos, hibrid és üzemanyagcellás –kínálva márkánk elkötelezett a jövő mobilitása és a vásárlók életstílusához alkalmazkodása iránt.” 


A holland táj a síksággal, kellemes klímájával, kis távolságaival és alacsony sebességhatáraival tökéletes vezetési környezetet kínál az alternatív erőforrások számára. A Hyundai Ioniq Electric egyetlen feltöltéssel kimagasló 280 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, amely a legnagyobb a jelenleg Európában elérhető villanyautó-megosztó társaságok között. A szabad áramlás elvének köszönhetően az ügyfelek Hollandián belül bárhová eljuthatnak. Amszterdamból Rotterdam (80 km), Nijmegen (120 km), vagy éppen Eindhoven (125 km) mind oda-vissza is megtehető egyetlen feltöltéssel. Bárhová is viszik az ügyfelek az autót, az egyetlen feltétel mindössze annyi, hogy azt Amszterdamba hozzák vissza.   


Az autómegosztó szolgáltatásügyfelei nemcsak az Ioniq környezetbarát zéró emissziós hajtásláncát élvezhetik, de az autó tágas belső terét is, amelyben öt utasnak és csomagjaiknak is van elegendő tere. Ezen túlmenően az autómegosztás olyan területeken is okos megoldás, ahol a tömegközlekedés nem jöhet szóba. Amennyiben az akkuk lemerülőben lennének, az ügyfél a rendelkezésre álló 2 200 nyilvános töltő egyikére csatlakoztathatja autóját. Az Ioniq Electric egy 28 kWh-s lítium-polimer akkumulátorral van felszerelve, amely egy éjszaka alatt újratölti a visszahozott autót. 


Az általános vásárlói élmény fokozása érdekében a Hyundai teljes mértékben digitális alapokra helyezte a szolgáltatást. A regisztrációt egy internetes oldalon vagy egy mobilalkalmazás segítségével néhány perc alatt az első autóbérlés előtt akár az autó mellett állva is elvégezheti az ügyfél. A személyes adatok, a fizetési információk és a beszkennelt vezetői engedély a szokásos digitális csatornákon keresztül történik. Az alkalmazás segítségével az ügyfelek könnyedén megtalálhatják a hozzájuk legközelebb eső szabad autót, amit azonnalra vagy későbbre is lefoglalhatnak.   


Emellett egy olyan mobil gyorstöltő egységet is üzembe helyeztek, amely szükség esetén a száztagú Ioniq Electric flotta segítségére siethet.  Az egyik autóból másikba töltéslehetőségével a Hyundai Motor egy igény szerinti független töltőinfrastruktúrát kínál a progresszív városi ügyfelek szükségleteinek minél tökéletesebb kiszolgálása érdekében.  A maximum 22 kW áttöltésére képes rendszer a Hyundai Motor globális fenntarthatósági stratégiájával és tisztább jövőért tett elkötelezettségével összhangban korlátlan mobilitást tesz lehetővé


A Hyundai Ioniq Electric a sikeres háromtagú Ioniq modellcsalád egyik tagja. A Hyundai Motor a világ első olyan autógyártója, amely egyetlen karosszériában kínál elektromos, hibrid és konnektoros hibrid hajtásláncot. A modellcsalád egy évvel ezelőtti bevezetése óta a Hyundai Motor több mint 15 ezer Ioniqot értékesített Európában.   


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei