Három új modell készülhet a Hyundai török gyárában


A Hyundai Motor törökországi leányvállalata igyekszik kapacitását növelni és új modelleket készíteni, amelyek között terepjárót és limuzin is lesz.

A Hyundai Motor Assan vállalat a következő években három új modell bemutatására készül. Erről Ali Kibar, a Hyundai Assan beszélt hozzátéve, hogy ezek az új autók 2020 után is tovább növelik a vállalat értékét. Az új modellek között lesz az i10 és az i20 új generációja, amely mellett egy i20-ra épülő vadonatúj hobbiterepjáró és egy limuzin is helyet kap. 

Kibar hangsúlyozta, hogy az üzem jelenleg is teljes kapacitáson termel, ám a vezető szerint a belső automatizmus és új befektetések által igyekeznek ezt a jövőben tovább bővíteni. A vállalat egy új terepjáró modellt is be kíván vezetni, de Kibar szerint ehhez a most gyártásban lévő modellek kifutása után egy új program bevezetésére lesz szükség.


A Hyundai Motor Assan jelenleg 245 ezer autót képes évente előállítani, amit igyekeznek 300 ezer körülire növelni. Kibar megjegyezte, hogy a pontos számokat év végéig tisztázzák a központtal. Arra is utalt, hogy a beruházások bizonyos részéhez szükség lehet a török kormányzat támogatására is.

Arra a kérdésre, hogy a török gyárban készül-e majd az új i10 és vajon mi lesz a másik három új típus, Kibar elmondta: „A mi felszerelésünkkel egyszerre négyféle autót tudunk összeszerelni a gyártósorokon. Jelenleg ez az infrastruktúránk. A rendeléseknek megfelelően állítjuk össze a szerelési sort, így nincs problémánk a termelési rendszerünkkel.”


Kibar azt is elárulta, hogy az i10 vadonatúj generációja 2020-ban érkezik és ezt követően egy új ötajtós kompakt gyártása is megkezdődhet. Kibar szerint most egy tanulmányt készítenek egy gazdaságos, versenyképes és hatékony hobbiterepjáró modell esetleges gyártásáról. Az új modell egy B kategóriás crossover lehet, amely hasonló, mint a nemrég bemutatott Kona típus, amely magas árfekvése miatt mégsem készülhet Törökországban.

Az elektromos járműtermelés infrastruktúrájának fontosságával kapcsolatban hozzátette: „Az elektromos járművek trendjéhez igazodva a gyártás is könnyen átalakítható. Másrészt viszont a belsőégésű motorok technológiája még nem érkezett a végéhez."  


Kibar egyelőre azon a véleményen van, hogy a belsőégésű motorokkal készülő jelenlegi termékeik még mindig a legmegbízhatóbbak, a legkényelmesebbek és a leginkább gazdaságosak. „Az emissziós ráták körüli érzékenységnek köszönhetően bizonyos országokban és régiókban a zérókibocsátású járművek népszerűvé váltak. Valójában azonban nem minden ilyen autót lehet tiszta energiával működtetni." Hangsúlyozta továbbá, hogy a gyorsan fejlődő elektromos és üzemanyagcellás autók infrastruktúrájának még jelentős fejlesztéseken kell átesnie.   

Forrás: dailysabah.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei