Grafikán a Hyundai Santa Fe következő generációja


A Hyundai Motor következő nagy dobása a hobbiterepjárók között a Santa Fe jövő évi bevezetése lesz, amelyről most a koreai Brenthon Design készített egy előzetes grafikát. 

A Hyundai Motor jelenleg intenzíven tesztteli a Santa Fe vadonatúj, immár negyedik generációját. A nyilvános utakon, illetve a Nürburgring versenypályáján végzett tesztprogram során ugyan az autót vastag álcázás takarja el, az azonban ezek alapján is egyértelműen megállapítható, hogy az új generáció formailag sok elemet a nemrég bemutatott Kona kisterepjárótól örököl majd. 


A Hyundai következő nagyterepjárójáról a koreai Brenthon Design készített egy előzetes grafikát, és habár azok szerint, akik már látták, nem teljesen ilyen, de hasonló, ennek alapján mégis képet kaphatunk arról, vajon hogyan nézhet ki a jövőre bemutatkozó új Santa Fe. A formavilágot nem csupán a kémfotók alapján állították össze, hiszen a Kona júniusi premierjén a Hyundai képviselői is elismerték, hogy a kisterepjáró „merész, vonzó megjelenése a Hyundai Motor következő generációs hobbiterepjáróinak jövőbeli formai megoldásait hordozza magában.”


A mostaninál szélesebb karosszériával rendelkező 2019-es Hyundai Grand Santa Fe a jelenlegi hét helyett már nyolc utast lesz képes egyszerre szállítani, így a mostani generáció 4 905 milliméteres hossza, 1 885 milliméteres szélessége és 1685 milliméteres magassága is várhatóan változik majd.   


Az új generációs Santa Fe természetesen viselni fogja a Hyundai jellegzetes kaszkád hatszögletű hűtőmaszkját is, amely mellett mindkét oldalon megjelenik az ikerfényszóró, azaz a fényszóró felett a LED nappali menetfény és irányjelző kombináció külön egységet képez. Az újraformált lökhárító a mostaninál jóval sarkosabb lehet, mellettük pedig a sarkosabb sárvédők férfiasabb benyomást keltenek. A harmadik sor utasai a C oszlop nagyobb üvegeinek örülhetnek majd.    


A helyi autóipari szakújságírók szerint a Hyundai Santa Fe új generációja kétliteres benzines, ugyanekkora, illetve az ismert 2,2-es dízelmotor mellett Koreában rendelhető lesz 1,7 literes CRDi motorral is, amelyhez a márkánál elsőként lágyhibrid rendszert kínálnak majd. Az automata váltó lehet 6 fokozatú hagyományos vagy vadonatúj nyolcfokozatú duplakuplungos robotváltó is.


A Hyundai Santa Fe legújabb generációja legkorábban jövő év elején debütálhat Dél-Koreában, ahol valamikor jövőre lesz először megvásárolható, míg később az amerikai és a nemzetközi piacoknak is bemutatkozik majd. 

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei