A Hyundai Ioniq Izrael legkelendőbb autója


A Hyundai Motor első környezetbarát modellje nem várt sikert ért el Izraelben, ahol az első negyedévben az Ioniqból adták el a legtöbbet. 

Izrael autós történelmében még soha nem fordult elő, hogy a koreai autógyártó hibridmodellje legyen a legkelendőbb típus, ám az idei év első három hónapjában ez is megtörtént.  A nyilvánosságra hozott iparági statisztikák szerint az Ioniq modellből idén január és március között 4 149 darabot értékesítettek, ami 121 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ezt 3 754 darabos eredményével a Hyundai Tucson, majd a Kia Sportage követi 3 453 darabos eredményével.   

Az eredmények alakulásában és az Ioniq népszerűségének növekedésében kulcsszerepet játszik az izraeli kormányzat környezetbarát járműveket támogató ösztönző rendszere. Az izraeli kormányzat ugyanis a nem hibrid járművekre 83 százalékos adót vetett ki, miközben a hibridek árát „csak” 20 százalékos adó terheli. Ez jelentősen növeli a hibrid járművek versenyképességét az országban.


Az Ioniq sikerének másik eleme a Hyundai modellek népszerűsége Izraelben. A Hyundai modellekből az első negyedévben összesen 14 898 darab kelt el, amivel a márka vezeti az ország eladási statisztikáját, míg a második helyen a szintén a Hyundai csoporthoz tartozó Kia áll 11 832 darabbal. Izrael ezzel „szent hellyé” vált a Hyundai csoport számára. A Kia Niro hibridjéből egyébként összesen 2 515 darab talált gazdára, míg a Toyota Prius hibridjéből 475 darabot értékesítettek.   

A Hyundai csoport azzal hálálja meg Izraelben elért hatalmas népszerűségét, hogy jövőbeli kompetenciáinak erősítése érdekében autonóm járműtechnológiájának egy részét Izraelben fejleszti. A Hyundai tavaly novemberben jelentette be, hogy egy Nyílt Innovációs Központot hoz létre, amelynek feladata az izraeli vállalatokkal folytatott együttműködésben vesz részt. A központ jelenleg nyitás előtt áll. 


Tavaly szeptemberben az izraeli technológiai vállalatokat összefogó Izraeli Technológiai Intézet és a Koreai Technológiai és Fejlett Tudományok Intézete (KAIST)  üzleti megállapodást kötött egy globális konzorcium megalapításáról. A hyundai Motor alelnökeként Eui-sun Chung személyesen vezeti az autonóm járműtechnológia egyik globális vezetőjével, az izraeli Mobileye vállalattal folytatott kooperációt.   

Forrás: donga.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei