Idén a Hyundai Kínában is terjeszti üzemanyagcellás technológiáját


A viharos tavalyi év után a koreai Hyundai Motor idén saját fejlesztésű üzemanyagcellás technológiájának promotálásával igyekszik elősegíteni a kínai hidrogénüzemű járműipar fejlődését. 

2018-ban a Hyundai Motor igyekszik reagálni a kínai központi kormányzat azon felhívására, amely a tiszta energiájú járművek mellett a járművek internetkapcsolatát és az autonóm járműtechnológiák fejlesztését ösztönzi. A Hyundai Motor folytatja azon beruházásait, amelyekkel még kíván felelni a kínai kormányzat öt fejlesztési koncepciójának: innováció, koordináció, zöld fejlesztések, nyíltság és megosztás. A vállalat a Hyundai ix35 Fuel Cell modellt is promotálni fogja, mint a világ első üzemanyagcellás szériagyártású modelljeként.

Kína erőteljesen igyekszik a hidrogénalapú üzemanyagcellás technológiát előtérbe hozni. Miao Wei ipari és információs miniszter még februárban úgy nyilatkozott, hogy az üzemanyagcellás autók a kínai nemzet új energiára épülő járműszektorának fontos részét képzik. A kínai Sanghaj gazdasági vezetése által kidolgozott új iránymutatás szerint a helyi kormányzat folyamatos támogatásokkal segíti az elektromos és üzemanyagcellás járművek elterjedését annak ellenére, hogy más típusú környezetbarát járművek támogatását nemrég visszavonták. 


Az elmúlt év végéig a Hyundai Motor Group kínai beruházásainak értéke a gyárakkal, fejlesztőközpontokkal és adatközpontok együtt elérte a 15,5 milliárd dollárt. Miután tavaly 36 százalékkal estek vissza a csoport értékesítési eredményei, a Hyundai Motor Group idén a Kia Motors leányvállalatával közösen 900 ezer autót szeretne értékesíteni Kínában. Tavaly a beszállítói problémák miatt augusztusban többször is le kellett állítani a gyártást, a vállalat pedig leváltotta kínai részlegének vezetőjét is.

A Hyundai helyi problémáit csak részben lehet a Koreába telepített rakétavédelmi rendszer miatti feszültséggel magyarázni. A másik probléma a Hyundai és a Kia kereskedelmi hálózatában keresendő. Néhányan ugyanis arra panaszkodtak, hogy a vállalat azzal igyekezett nehéz helyzetbe hozni őket, hogy nem biztositottak a elegendő értékesíthető autót számukra.


A Hyundai közleménye szerint előtérbe helyezik a vásárlók számára vonzó új termékek fejlesztését, új modelleket és új energiájú modelleket fognak bemutatni, amelyek sokkal inkább illeszkednek a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi és üzemanyag-takarékossági előírásokhoz. Emellett folytatódik a vállalat lokalizációs stratégiája és igyekszik elsimítani a helyi BAIC Motors vállalattal fennálló súrlódásait. 

Forrás: globaltimes.cn

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei