Havi tízezer Santa Fét ad el a Hyundai


Iparági adatok alapján a Hyundai Motor teljesen megújult Santa Fe hobbiterepjárójából havonta több mint tízezer darab talál gazdára, amellyel az autó a koreai piac legkeresettebb modelljévé vált. 

Az adatok szerint a Hyundai vadonatúj negyedik generációs Santa Fe terepjárójából idén áprilisban 10 302 autót értékesítettek Dél-Koreában, miközben egy hónappal korábban, márciusban is 11 619 vásárló döntött az új modell mellett. Iparági források arra számítanak, hogy amennyiben a mostani lendület kitart, a Santa Fe modellből idén több mint százezer darab is elkelhet 


A Hyundai Motor idén februárban mutatta be vadonatúj Santa Fe hobbiterepjáróját, amelyből az akkori nyilatkozat szerint idén a hazai piacon is egyre kelendőbbé váló kategória népszerűségét kihasználva mintegy 90 ezer darabot kívántak értékesíteni. 


Az autógyártó igyekszik mihamarabb frissíteni hobbiterepjáróinak kínálatát annak érdekében, hogy nemcsak hazájában, de a világpiac számára legfontosabb részein, így többek között az Egyesült Államokban is növelni tudja eladásait. A Hyundai szerint a Santa Fe még a nyári vakáció kezdete előtt a tengerentúlra ér és ezzel kihasználhatja a hobbiterepjárók iránti hatalmas érdeklődést.   


A Hyundai 11,5 százalékos piacvesztést szenvedett el az Egyesült Államokban tavaly, amikor új modellek, különösen hobbiterepjárók hiánya miatt csupán 685 555 autót sikerült értékesíteni a világ egyik legnagyobb autópiacán. A Hyundai limuzinokra épülő palettáján csak három terepjárót, a Kona, a Tucson és a Santa Fe modelleket kínálja, amelyekkel idén a tavalyi 4,51 millió darabnál enyhén többet, 4,68 millió darabot kívánnak eladni. 

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei