Bemutatták a Hyundai Creta frissített változatát Indiában


A Hyundai Motor indiai képviselete bemutatta a népszerű Creta modelljének ráncfelvarrott változatát, amely finomított stílusjegyei mellett bővített felszereléseivel jobb élményt nyújt új vásárlóinak. 

A Hyundai Motor India Limited vállalat az ország második legnagyobb autógyártójaként és legnagyobb autóexportőreként bemutatta a Creta kisterepjárójának modellfrissített változatát, amely személyre szabható stílusával és teljesítményével még jobban kiszolgálja a vásárlók egyéni igényeit. Az összesen 13 különböző verzióban elérhető új Hyundai Creta 944 ezer (kb.3,7 mFt) és 1 504 000 rúpia (kb. 6 mFt) között kapható a helyi kereskedésekben.  


„Az első Creta modell 2015-ös bemutatása óta a Hyundai megalapozott márkává vált a SUV szegmensben” – mondta Y. K.Koo, a HMIL vezetője. „Ez a modell a Hyundai hosszú távú SUV jelenlétének egyik sarokköve, amely prémium formájával, tágas belső terével és fejlett kapcsolódási technológiáival le fogja nyűgözni a vásárlókat. A több mint 400 ezer boldog tulajdonosával a Creta mércének tekinthető sikere bizonyítja, hogy a vásárlók egyre jobban kedvelik a Hyundai Modern Premium termékeit. Biztosak vagyunk benne, hogy az új 2018-as Creta kiváló teljesítményével és modern technológiájával újra mércét állít fel a SUV szegmensben.” 


Az új Hyundai Creta új, jellegzetes kaszkád formájú hűtőmaszkjával és 17 colos könnyűfém keréktárcsáival merészebbnek és sportosabbnak hat. A 2018-as indiai modell emellett új formájú, kettős fényezésű első és hátsó lökhárítókat kapott, a dinamikus megjelenés érdekében pedig a C oszlopot feketére fényezték. Újak a projektoros fényszórók, alattuk pedig átalakították a ködlámpasfészket, amelyekben mostantól C alakú LED menetfények világítanak. Ez utóbbi egyedi megoldás, a látvány azonban nagyon hasonló a más piacokon (Oroszországban, Kínában és Brazíliában) bevezetett Creta modellekhez. 


A Creta prémium stílusához igazodva gazdag felszereltséget is kapott, amelyhez változattól függően a távirányítású központi zár mellett többek között ionizátorral ellátott teljesen automata klíma, hat irányban elektromosan állítható vezetőülés és mostantól akár elektromos napfénytető is elérhető. Az új modellben az autópályás utazásokhoz már sebességtartó automata is kérhető, ahogyan az új mandarin sárga színhez elérhető belső színcsomag és akár kettős fényezés is rendelhető. Emellett van 7 colos érintőképernyős AVN (Audió Vizuális Navigáció) rendszer, okostelefon-csatlakoztatási lehetőséggel és Android Auto vagy Apple CarPlay funkciókkal, vezeték nélküli mobiltöltő és kulcsnélküli rendszer is, amelyhez akár okosórás csatlakoztatási lehetőség is jár. 


A Hyundai büszkén hirdeti Indiában is, hogy a Creta karosszériáját ultranagy-szilárdságú acéllemezekből állítják össze. Az autó biztonságához emellett alapáron dupla légzsák, sebességfüggő ajtózárás és fékerő-elosztóval kiegészített blokkolásgátló rendszer is tartozik. A jobban felszerelt változatok már akár hat légzsákot, járműstabilitási rendszert (VSM), visszagurulás-gátlót, kanyarfényszórót és radarokkal kiegészített tolatókamerát is kapnak. Új felszerelés még a fényre sötétedő belső tükör és az első ülések övfeszítője is.  


Műszaki szempontból az új Creta teljesen megegyezik a régivel, így az új változat továbbra is háromféle erőforrással készül: az 1.6-os, 123 lóerős egyetlen benzines mellett egy ugyanekkora, 128 lóerős dízelmotor választható,amely mellett létezik egy különösen takarékos, 1.4 literes, 90 lovas dízelváltozat is.  Alapfelszerelés a hatfokozatú kézi sebességváltó, míg az 1.6-os motorokhoz hatfokozatú hagyományos automata is kérhető. A vállalat közleménye szerint a mérnökök a benzines motoroknál 3, míg a dízeleknél 4 százalékkal jobb hatásfokot tudtak elérni.  

Forrás: timesofindia.indiatimes.comhyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei