Készül a Hyundai Elantra frissítése


A Hyundai Motor Koreában elkészült az Elantra kompakt limuzin frissítésével és már csak az országúti tesztek maradtak, mielőtt az autó az év második felében bemutatkozna. 

A Hyundai még 2015 szeptemberében mutatta be a világszerte egyik legnépszerűbb Elantra modelljének új generációját, amit aztán Korea mellett a Hyundai amerikai, kínai és indiai gyárai mellett kisebb ázsiai és orosz üzemekben is készítenek.  Az idén hároméves modell azonban megérett a frissítésre, amelynek prototípusai már a koreai közutakon vizsgáznak. 


A tesztelt prototípusok persze vastag álcázást kaptak, amelyek a megújuló Elantra jellegzetes vonalait ugyan eltakarják, néhány részletmegoldás azonban így is kitűnik alóluk. Elsőként a fényszórók tűnnek fel, amelyben a LED nappali menetfények a lámpa tetejére költöztek, míg ehhez kapcsolódva nyilván az első lökhárító formája is megváltozik majd. Természetesen itt is kaszkádos ívelésűvé alakítják a hűtőmaszkot és a ködlámpáknak is eltérő alakot rajzolhatnak. Oldalt persze megmaradt a C oszlop jellegzetes ívelése, hátul pedig a lámpatestek belső LED rajzolata nyílhegy alakot vesz fel.   


Kérdés, hogy mire számíthatunk a belső térben. Annyi bizonyos, hogy jobb minőségű műanyagokat és szöveteket fognak használni, illetve nyilván bővül a multimédiás rendszer tudása. Formavilágban azonban két út is lehet: vagy megmaradnak a mostani műszerpultnál, ami nyilván gazdaságosabb megoldás, ám az is könnyen elképzelhető, amit legutóbb az Elantrával szinte azonos időben megjelent Tucson esetében láttunk, vagyis egy nagyobb átalakítással új középkonzolt és lebegő érintőkijelzőt alakítanak ki. 


Az erőforrások terén az Elantrában is megjelenhetnek a Hyundai SmartStream benzines és dízelmotorjai, ahogyan azok a testvérmodellbe, a Kia Forte limuzinba is beköltöztek. Korábban kémfotók jelentek meg egy Elantra karosszériába csomagolt, vélhetően hibrid vagy plug-in hibrid hajtáslánccal ellátott prototípusról, így elképzelhető, hogy a frissített Elantra is kap ilyen alternatív hajtásláncot.   

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, mikor érkezhet meg az Elantra frissített változata, amelynek a globális piacon a Honda Civic, a Toyota Corolla és a Volkswagen Jetta kategóriájában kell bizonyítania naprakészségét. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei