Az új Hyundai i20 átvette a vezetést Indiában


A Hyundai indiai képviselete márciusban a tavalyinál 7 százalékkal több Elite i20 modellt értékesített és ezzel átvette a legnépszerűbb Hyundai címét a Grand i10-től.

A koreai márkának új bestsellere van. A 2018-as, modellfrissített Elite i20 modellből márciusban 7 százalékkal több, összesen 13 319 darab kelt el Indiában, amivel átvette a vezető helyet a korábbi éllovas Grand i10-től. A csökkenő árkülönbségeknek és a könnyen elérhető hiteleknek köszönhetően az indiai vásárlók egyre nagyobb hányada választ magának nagyobb prémium kisautót. 

„Egy marginális elmozdulást érzünk a prémium modellek irányába, ahogyan a vásárlók igyekeznek feszegetni határaikat” – mondta a vállalat szóvivője. A Hyundai információi szerint az Elite i20 dízelváltozatai iránt mindig is nagyobb volt a kereslet, mint a benzinesek esetében. 


Ennek ellenére a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség csökkenésével a vállalat arra számít, hogy a benzines változatok iránt is megnövekszik a kereslet. Hamarosan érkezik a benzines Elite i20 helyi összeszerelésű CVT váltós változata is, ami szintén nagy lökést adhat a modell értékesítésének. 

Az új Hyundai i20 indiai változata kétféle motorral készül: a benzines 1.2 literes, 83 lóerős, míg az 1.4-es CRDi dízelmotor 90 lóerős. Habár a ráncfelvarrott változatok két új színben is elérhetőek, a vásárlók többsége a tradicionális fehér vagy ezüst színekben választ magának új autót. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei