Újabb részletek a Hyundai új indiai kisautójáról


A Hyundai Motor indiai képviselete nemrég egy zártkörű közvélemény-kutatást végzett, amelynek során a kiválasztott ügyfelek már láthatták a márka legújabb kisautójának egyik előszériás példányát.   

Egyelőre még mindig nem lehet tudni, hogy az új kisautó esetében a  Hyundai helyi képviselete visszatér-e a márka első, legendássá vált és egészen 2014-g gyártásban tartott Santro (Atos) elnevezéshez. Most azonban néhány kiválasztott Hyundai ügyfélnek lehetősége volt arra, hogy betekintsen a Hyundai kulisszái mögé és megmutatták nekik a hivatalosan AH2 kódnéven futó új kisautó formáját. 


A beszámolók szerint az autó kívül hatalmas első fényszórókat kapott, amely alatt a ködlámpa közvetlenül kapott helyet. Az autó hátsó kialakítása és a hátsó lámpák nagyon hasonlóak ahhoz, amit a Grand i10 modellen láthatunk és ahogyan a Grand i10 esetében, az AH2 hátsó lökhárítója is fekete betéteket kapott. A hátsó oldalablakok ívét kicsit megtörték, maguk az oldalajtók pedig billenős kilincseket kaptak. Az oldalindexek elegánsan a tükrökbe költöztek, hátul pedig van hátsó ablaktörlő is. A korábban fotózott álcázott autókhoz hasonlóan a kiállított példány is acélkereken gurul.   


A kisautó belső terét kétszínű betétek teszik fiatalosabbá, ahol a fekete műanyagok mellett bézs betéteket is felhasználtak. A kormánykerék háromküllős, míg az elektromos ablakemelők gombjait a váltókar mögé tették. Elöl is és hátul is integrált, fix kialakítású fejtámlákat alakítottak ki, a két első ülés közé pedig egy pohártartót is tettek a hátsó utasok számára.  A kiállított példányon sem indítógomb, sem távirányítású központi zár nem volt. 


Az autó csomagtere ugyan sík, ám minimális kapacitású, ami azt is jelenti, hogy a hátsó futómű elemei nem engedtek nagyobb csomagteret kialakítani.  A valamikor az év második felében érkező kisautót egy 1.0 literes, háromhengeres benzines erőforrás mozgatja majd. A csomagtér kialakítása akár egy CNG földgázüzemű változatot is előrevetíthet, ám erről nincsenek hivatalos információk. 

Forrás: team-bhp.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei