Akkugyártásba kezd a Hyundai


A Hyundai Motor a környezetkímélő járművek iránti egyre erőteljesebb kereslet kielégítése érdekében úgy döntött, saját akkumulátor-gyártósort hoz létre Dél-Koreában. 

A koreai autógyártó már az idei év eleje óta számos kutatót és fejlesztőt alkalmazott tervezett saját akkumulátorfejlesztő és -gyártó tevékenységéhez, amelyet a koreai Gyeonggi tartomány Euiwang városában lévő kutatóközpontjában készül megvalósítani. Ehhez kapcsolódóan a vállalat több berendezést is rendelt beszállítóitól.   

Úgy tűnik, a Hyundai lépésének kulcsfontosságú célja, hogy csökkentsék az akkumulátor-beszállítóktól való függésüket és ezzel felgyorsíthassák saját környezetbarát járműprogramjukat. Jelenleg a Hyundai csoport a koreai LG Chem és az SK Innovation vállalatoktól szerzi be a hibridekhez és elektromos járművekhez szükséges akkukat.


A globális riválisok már most igyekeznek biztosítani az erőforrásokat az akkumulátorok és az azokhoz kapcsolódó technológiák előállításához. A japán Toyota és a Nissan saját akkumulátorgyártó bázissal rendelkeznek, a német BMW pedig egy saját akkucella gyártósort üzemeltet. 

Az iparági források szerint a Hyundai kezdeti termelési volumene kevesebb, mint 1 Gwh, ami néhány száz autóhoz szükséges akkumulátor gyártását teszi lehetővé. A tényleges tömegtermelés várhatóan két éven belül várható, amint olyan új hibrid modellekben használnak majd, amelyek kis sűrűségű akkumulátorokkal rendelkeznek. 


A Hyundai szóvivője hivatalosan is elismerte, hogy az autógyártó valóban egy akkumulátor gyártósort épít, ám azt nem erősítette meg, hogy az itt készülő akkumulátorokat saját modelljeikben hasznosítanák. 

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei