Beárazták a Hyundai új üzemanyagcellás autóját


A Hyundai Motor Deutchland nyilvánosságra hozta új, idén augusztustól érkező üzemanyagcellás Nexo hobbiterepjárójának listaárát, amelynek egy részét a német állam és a gyártó is kedvezménnyel támogatja.  

A Hyundai Motor egyértelműen az üzemanyagcellás technológia úttörője, amely a Nexoval már a második ilyen különösen környezetbarát modellt dobja idén piacra. A vállalat üzemanyagcellás technológiájának alapja még 1998-ig nyúlik vissza, amelyre a Hyundai alternatív, elektromos modelljeit építi. A világszerte árult első szériamodellként az ix35 Fuel Cell modellt 2013 óta árusítja a Hyundai, amely ma az egyetlen olyan autógyártó, amely minden fontosabb alternatív hajtásláncból kínál megoldást, legyen az elektromos, hibrid, plug-in hibrid vagy üzemanyagcella.      


„A Hyundai Nexora különösen büszkék vagyunk, hiszen bizonyítja a hétköznapi elektromobilitás realitását és ráadásul jól is néz ki” – mondja Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutschland ügyvezetője. „A kedvelt hobbiterepjáró kategóriába pozicionált Nexo akár 750 kilométeres hatótávot is elérhet, amely közben az emissziója mindössze vízpára. A 69 ezer eurós bruttó alapárával a jövőbemutató és a legmodernebb asszisztensrendszerekkel ellátott Nexo az egyik legvonzóbb ajánlat a piacon.” 


Akárcsak az ix35 Fuel Cell esetében, a Nexot bármely németországi Hyundai kereskedésben ugyanúgy megvásárolhatják magánszemélyek, mint flottaügyfelek is. A Hyundai a piac egyik vezető, alternatív jármű-stratégiával rendelkező autómárkájaként igyekszik a lehető legszélesebb vásárlókör számára elérhetővé tenni környezetbarát és innovatív autóit.   


A környezetbarát járművek elterjedésének elősegítésére Németországban is támogatási programot hoztak létre. Az elektromos mellett üzemanyagcellás járművekre is igénybe vehető támogatás összege elérheti a 4 ezer eurót, amennyiben a vásárolni kívánt jármű szerepel a német BAFA (Gazdasági és Kiviteli Ellenőrzési Szövetségi Hivatal) listáján. A finanszírozás felét a gyártó, másik felét a német állam biztosítja.


A Hyundai Nexo egy hobbiterepjáró hétköznapi kihasználhatóságát köti össze a Hyundai üzemanyagcellás technológiájának know-howjával. A vállalat technológiai zászlóshajója egy teljesen új padlólemezre épült. A Nexo üzemanyagcellája a hidrogén és a levegő oxigénjének kölcsönhatásából nyeri a villanymotorhoz szükséges elektromos áramot. Emellett a Nexo nemcsak teljesen emissziómentes, de a nagyteljesítményű légszűrőjével a 2,5 mikrométernél is kisebb mikrorészecskéket is kiszűri a beáramló levegőből. Ezzel a Nexo működése közben a szállópor 99.9 százalékát szűri ki környezetéből. 


A Hyundai új SUV-ját FUV-nak, azaz „Future Utility Vehicle“-nek nevezi. A Hyundai Nexo a hobbiterepjárók praktikumát az előremutató elektronizációval, modern vezetéstámogató rendszerekkel és vonzó, Red Dot díjjal kitüntetett formatervvel kombinálja. A 69 ezer eurós (kb. 21,4 mFt) ugyan némileg drágább, mint az ix35 Fuel Cell, amelynek listaára 65 450 euró volt, ám a Nexo egyrészt elődjénél jóval nagyobb autó, másrészt felszereltsége messze túlmutat az ix35 Fuel Cell sebességtartót is nélkülöző ellátmányán.  


A Hyundai verhetetlen garanciacsomagja a Nexohoz is jár. Ennek keretében a vásárlók alapáron kapják az 5 éves, kilométerkorlát nélküli teljes körű garanciát, amely mellé 5 éves fényezési garancia, évente ingyenes állapotfelmérés és egy országúti segélyszolgálat is kapcsolódik, amely utóbbi a Hyundai partnerek által elvégzett éves szervizek alkalmával korlátlan ideig meghosszabbítható. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei