Autókat adott a Hyundai a cseh tűzoltóknak


A Hyundai Motor Manufacturing Nosovice nemrég két hobbiterepjárót adományozott a cseh tűzoltóságnak azért, hogy azokon gyakorolják a mentési műveleteket. 

A balesetek a közúti közlekedés egyik legkockázatosabb szituációi közé tartoznak.  Egy ütközés esetén sok minden múlhat az eltelt másodperceken is, így a beavatkozó egységeknek sincs sok ideje arra, hogy a lépéseket átgondolják, hiszen a legkisebb hiba is hatalmas következményekkel járhat.


A cseh tűzoltók azonban mostantól újabb lehetőséghez jutottak a vészhelyzeti teendők gyakorlásához, a Hyundai nosovicei üzeme ugyanis oktatási célokra két egyedi járművet adományozott nekik. A tűzoltóság mentőegysége lemeztelenítette az autókat, amelyeken így láthatóvá váltak azok a fontos pontok, amit a mentőegységek könnyen szét tudnak vágni, vagy éppen amelyek ellenállóak.  


A két autó, egy Tucson és egy ix35 modellek így nagy segítséget nyújtanak a cseh tűzoltóságnak ahhoz, hogy nyugodt körülmények között betanulhassák, hol vannak a járművek fontos elemei. „Mi Nosovicében pontosan tudjuk, milyen fontos a tűzoltóság munkája. Szeretnénk az elismerésünket kifejezni, többek között ezzel az ajándékkal is” – mondta Petr Vanek, a Hyundai Motor Manufacturing Czech szóvivője. Az autók első körben a nosovicei üzemnek is helyet adó Morva-Sziléziai régió tűzoltóságához kerültek, később azonban a Cseh Köztársaság más részeire is eljutnak majd. 


Ez azonban nem az első olyan alkalom, amikor a Hyundai és a cseh tűzoltók együttműködtek. A Hyundai Motor a múltban már számos alkalommal rendezett különböző eseményeket a tűzoltók számára. Ezek keretében a külföldről is meghívott tűzoltók különböző gyakorlatokon keresztül ismerhették meg az autók felépítését, azok vágásának helyes módjait. Az autógyártó emellett nagy hangsúlyt fektet az önkéntes tűzoltók szakmai felkészítésére is, amelyhez már negyedik éve egy Hyundai Kupaverseny is kapcsolódik.


Az autók átadásához kapcsolódóan megrendezett sajtótájékoztatót a prágai Nemzeti Technikai Múzeumban rendezték meg. Az autók karosszériáján különböző színekkel jelölték meg aszerint, hogy mennyire merevek, ellenállóak azok: a jelzőlámpák színei szerint a zöld a leglágyabb, míg a piros a legkeményebb.

Forrás: auto-mania.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei