A Hyundai növelheti eladási előrejelzését


Iparági források szerint a kínai piac tavalyi mélypontja utáni fellendülése miatt a Hyundai csoport hamarosan felülvizsgálja második negyedéves,illetve éves értékesítési előrejelzését.

Dél-Korea két vezető autógyártóját, a Kiát és a Hyundait egyesítő Hyundai Motor Group korábban azt tervezte, hogy a tavalyi 7,25 millió után idén 7,55 millió járművet kíván értékesíteni. Ezt a tervszámot vizsgálhatják felül most a piaci helyzet változása miatt. 


Amíg az Egyesült Államok továbbra is negatív eredményt produkál, a vállalat reményei szerint az idén bemutatkozó új Santa Fe sokat lendíthet a helyi eladásokon. A növekedés fő motorja idén Kína lehet, ahol a Dél-Koreába telepített rakétavédelmi elhárító rendszer miatti diplomáciai feszültség az autóeladásokra is kihatással volt. 


A Hyundai kínai eladásai tavaly 30 százalékkal 786 ezer darabra esett vissza tavaly, míg a Kia még ennél is nagyobbat, 44 százalékot zuhant, így csupán 361 ezer autót tudtak értékesíteni. Mindkét márka azonban idén márciustól erős növekedést jelentett ezen a piacon, így amennyiben ez az ütem tovább folytatódik, az eladások darabszáma meghaladhatja a korábbi évek rossz eredményeit. 


A két koreai autómárkát gyakran kritizálták azzal, hogy lassan reagálnak a hobbiterepjárók egyre növekvő keresletére, ám ezt most pótolják, hiszen Kínában is bemutatták a Hyundai Kona helyi igényekhez igazított Encino változatát, érkezik az új Santa Fe, a Kia pedig a Niro és a Stonic (Yi Pao) modelljével jelenik meg Kínában.   

Forrás: just-auto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei