A Hyundai ismét a marokkói gyerekeken segített


A Hyundai spanyol képviselete immár 14. alkalommal szervezte meg a „Sivatag gyermekei” karavánt, amely a Spanyolország és Marokkó közötti csaknem háromezer kilométeres utat megtéve teljesítette küldetését.  

A 14. alkalommal megrendezett jótékonysági akcióban ezúttal 184 ember vett részt – akik közül 58-an 5 és 12 év közötti gyerekek voltak. Az autókaraván 53 darab összkerékhajtásos személyautóból és egy teherautóból állt, amely utóbbi iskolai eszközöket, kerekesszékeket, takarókat, stb. szállított. A konvoj elején 21 Hyundai modellben ültek a szervezet tagjai, újságírók és más résztvevők, akik megtapasztalhatták a márka teljes terepjáró-kínálatának, így a Santa Fe, Grand Santa Fe, a Tucson és a vadonatúj Kona terepjáró képességeit a kemény marokkói útviszonyok között. A terepjárókhoz egy H-1 Travel modell is csatlakozott, amely az Alain Afflelou Alapítvány önkénteseit szállították.  


Figyelemreméltó megjegyezni, hogy az egyetlen olyan módosítás, amit a szervezők a Hyundai járművein végrehajtottak, a gumik cseréje volt. A gyárilag felszerelt gumikat ugyanis a Kumho terepgumikra cserélték le, amelyek minden körülmények között hatékonynak bizonyultak. 


A „Sivatag gyermekei” jótékonysági akció keretében a Hyundai Motor Espana és kereskedői az elmúlt év során 2 576 autótesztet bonyolítottak le, amelynek során 20 608 eurót gyűjtöttek össze. Ezt az összeget pedig idén egy iskola építésére fordítják, amelyet a marokkói sivatagban található Fezzou városában hoznak létre. Az iskola építése mellett a Hyundai vállalta a szükséges berendezések költségeit, illetve legalább három évig üzemelteti is azt. 


Az Alain Afflelou Alapítvány önkéntesei minden rekordot megdöntve idén 1 200 különböző életkorú ember látását vizsgálta meg. A Hyundai H-1 Travel modellnek köszönhetően sikerült minden ehhez szükséges eszközt elszállítaniuk a marokkói sivatagban. 


„A kezdetek óta támogatjuk ezt a szolidaritási kalandot, amely bizonyítja mindazt az elkötelezettséget, amivel a Hyundai igyekszik minél többet visszaadni a közösség számára” – mondja Leopoldo Satrustegui, a Hyundai Motor Espana vezetője. „Nagyon büszkék vagyunk akciónk eredményeire. A Hyundainak és hálózatának köszönhetően egy iskola épülhet fel a sivatagban, amit ellátunk a szükséges anyagokkal és ami még fontosabb, legalább három évig garantáljuk a gyerekek taníttatását is.”  


Ám a „Sivatag gyermekei” nemcsak szolidaritási akció, de a karaván utazása ugyanakkor egyedi élményt nyújt a spanyol gyerekeknek is. Hat gyermek is a szervezettel tartott, akik lehetőséget kaptak a megszokottól eltérő kultúra közeli megismerésére és olyan játékokban vehettek részt, amelyek révén jobban megismerhették az országot. Ezek a gyerekek közvetlenül szerzett tapasztalataikat, élményeiket soha nem felejtik el kalandjaikat.  


A több mint kétezer kilométeres marokkói utazás végén a „Sivatag gyermekei” karaván kalandokkal és élményekkel telve, a feladatot végrehajtva visszatért Spanyolországba. Ám a Hyundai már most megkezdte a 2019-es karaván tervezését.  


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei