Koreában is bevezetik a Hyundai Veloster N sportváltozatot


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor bejelentette, hogy júniustól a hazai piacán mégis bevezeti a Veloster N sportváltozatát.

Habár a második generációs Veloster koreai premierjén még arról volt szó, hogy a Hyundai egyelőre nem tervezi a típus N sportváltozatának hazai forgalmazását, a vállalat most bejelentette, hogy a márka elismertségének növelése érdekében mégis bevezeti az autót Dél-Koreában is. A Veloster a Hyundai második N szériás modellje az i30 N után, ami Európában és Ausztráliában elérhető. A vállalat közleménye szerint utóbbi modellt nem tervezik bevezetni Koreában.  


A Veloster N modellt egy kétliteres turbómotorral készül, amihez egy nagyteljesítményű motorokhoz fejlesztett hatfokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik, valamint a Michelin vagy a Pirelli által készített gumikkal szerelik fel. A 2+1 ajtós kupé rajtprogrammal, fordulatszám-illesztővel és részlegesen záródó elektronikus differenciálzárral is rendelkezik. A fordulatszám-illesztő a különböző fokozatok közötti visszaváltásoknál segíti annak végrehajtását és megóvja a szerkezetet a szükségtelen recsegésektől.   


Thomas Schemera, a Hyundai Motor Nagyteljesítményű Jármű és Motorsport Részlegének vezetője szerint az új modell „új szintre emeli a Hyundai N márkáját” azzal, hogy kiváló kanyarodási tulajdonságaival, élvezetes vezethetőségével és versenypálya-alkalmasságával kiemelkedik a a sportkocsik szegmensében.  


Schemera azt is elmondta, az N sportmárka Namyangban, a Hyundai központi kutató-fejlesztőközpontjában született és a németországi Nürburgring versenypályáján érlelték. A Hyundai azért fejlesztette ki saját N sportmárkáját, hogy a vállalat is részesedjen abból a sportautó-szegmensből, amelyet az importált autógyártók, köztük a BMW és a Mercedes-Benz dominál.


2014-ben a Hyundai Albert Biermann, a BMW M divíziójának korábbi vezetőjével kezdte meg az N modellek kifejlesztését. Idén márciusban a vállalathoz az a Thomas Schemera is csatlakozott, aki szintén a BMW M részlegénél tevékenykedett korábban. A BMW M szériás és a Mercedes-Benz AMG modelljeit tartják a világ legjobb sportautóinak, de az Audi, a Volkswagen és a Lexus is rendelkezik saját sportmodellekkel.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei