Két év múlva jön a Hyundai platósa


Nem lehet azt mondani, hogy a Hyundai elsietné a Santa Cruz kisteherautó bemutatását, de a legújabb hírek szerint két éven belül végre érkezik az új autó szériaváltozata.

Már három év is eltelt azóta, hogy a Hyundai a Detroiti Autószalonon bemutatta vadonatúj Santa Cruz platós kisteherautó tanulmányát, amelyről az évek során többször is felröppent néhány hír és pletyka, ám a Hyundai hivatalosan továbbra sem tette semmilyen bejelentést a modellel kapcsolatban. 


Most azonban bizonyos értelemben ez is megtörtént, néhány részletet nyilvánosságra hoztak az autóról. Az egyik szakújságnak nyilatkozva Brian Smith, a Hyundai Motor America ügyvezetője elárulta, hogy a Santa Cruz idén vagy jövőre biztosan nem fog bemutatkozni.  „Nagyon sok termékfejlesztés folyik jelenleg. Ezért rangsorolnunk kell azokat.” – mondja Smith, aki azt is hozzátette, hogy a végleges változat 2020-ban érkezik majd. 


Habár a három éve bemutatott Santa Cruz tanulmány alapján a szériamodell fejlesztését eredetileg már 2016-ban jóváhagyták és a sorozatgyártás megkezdését 2018-ra, vagy 2019-re ütemezték, a fejlesztési rangsorolás miatt a projektet hátrasorolták. A Hyundai akkori amerikai elnöke, Dave Zuchowski mindent elkövetett, hogy a Santa Cruzból mielőbb valóság legyen, ám a vállalattól menesztése miatt ezt nem tudta véghezvinni.  


Egyelőre semmit nem lehet tudni viszont arról, hogy a végleges változat mennyire hasonlíthat a bemutatott tanulmányra. Annyit tudni, hogy a Hyundai új platós kisteherautója ugyanarra a padlólemezre épül, mint a szintén 2020-ra tervezett következő generációs Tucson és az is egyre valószínűbbnek látszik, hogy a végleges változat a tanulmánnyal ellentétben négyajtós, ötszemélyes karosszériát kap.


Mivel azonban az eltelt három év során lényeges változások történtek a Hyundai terepjárókat érintő formanyelvében, így várhatóan a Santa Cruz is megkapja a különleges kettéosztott fényszórókat, a jellegzetes hűtőmaszkkal együtt, míg belül a Konához és Santa Féhez hasonló elrendezést kaphatunk majd.A Hyundai korábbi tanulmányai szerint az autógyártó legalább 50 ezer darabot tudna értékesíteni új platós kisteherautójából évente, de más kutatások szerint ez a szám elérheti a 70 ezer darabot is. 

Forrás: thetorquereport.commotortrend.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei