Máris másolják a Hyundai új formanyelvét


A kínai Haima autógyártó bemutatta új crossover modelljét, amelynek első kialakítása kísértetiesen hasonlít a csupán két hónapja megjelent Hyundai Santa Fe legújabb generációjához.  

A kínai Haima büszkén mutatta be vadonatúj SG00 modelljét, amelynek két előszériás példányát állították ki a bemutatóra. A várhatóan eltérő típusnévvel jövőre érkező szériaváltozat előzeteseként bemutatott autók frontkialakítása nagyrészt megegyezik a Hyundai vadonatúj, negyedik generációs Santa Fe modelljével. 


A Haima újdonsága szintén kettéosztott első fényforrásokat visel magán. Ugyan a felső csík LED menetfénye a koreai terepjáróhoz képest egy kissé egyszerűbbre sikeredett, alatta viszont a főfényszórók mélyedésének alakja és berendezkedése is hajszálra ugyanolyan, mint az új Santa Fénél. Ugyan a fotókon látható kínai másolatban csak két részre osztották a fényszóró mélyedését, ám még az osztás ezüstös betétje is azonosnak látszik. A hűtőmaszk ugyan itt is hangsúlyos hatszögletű, viszont legalább itt nem törekedtek a kaszkád leutánzására. 


A hátsó rész már inkább hasonlít egy Peugeot crossoverre, mint a Hyundai eredetijére. A belső tér is eltérő, bár itt is inkább francia benyomást lehet felfedezni. Természetesen az új trendeknek megfelelően a középkonzol tetején van lebegő kijelző és a műszeregység is teljesen digitális.  Az új modell a Haima vadonatúj, állítólag teljesen saját fejlesztésű HMGA (Haima Global Architecture) platformjára épül és multi-link hátsó felfüggesztéssel is rendelkezik.  


A Haima SG00 ötszemélyes karosszériája egy kategóriával kisebb is, mint az akár hétszemélyes kivitelbe is készülő Hyundai Santa Fe, a kínai modell hossza 4 565 mm, szélessége 1 850 mm, magassága 1 682 mm, míg tengelytávja 2 700 mm. Ennek megfelelően motorválasztéka is kisebb, 1.5 és 1.6 literes, 148 és 184 lóerős négyhengeres turbós benzinmotorokból áll, de jövőre egy 1.2-es háromhengeres turbómotorral is elérhető lesz.  Az SG00 hatfokozatú kézi váltó mellett hagyományos automatával és hétfokozatú duplakuplungos robotizált váltóval, viszont kizárólag fronthajtással lesz rendelhető.      


A Haima gazdag felszereltséget ígér az SG00-hoz, amelyben LED fényszóró, ütközésvédelmi rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, táblafelismerő, körkörös kamerarendszer, adaptív távolságtartó tempomat, vezeték nélküli mobiltöltő és akár panoráma üvegtető is elérhető lesz. 

Forrás: kolesa.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei