Kettős Hyundai dobogóval ért véget az Argentin-rali


A Hyundai Motorsportnak megérte Németországból a messzi Argentínába utazni, hiszen nemcsak a csapat mindhárom versenyzője az első ötben végzett, de a második és harmadik helyet is sikerült megszerezniük. 

Egy évvel azután, hogy a Hyundai Motorsport pilótájaként Thierry Neuville kemény küzdelem után győzött, a csapat újra a belga pilóta dobogós helyezését ünnepelhette az argentin Cordoba tartományban. Ezúttal Neuville, aki a verseny során négy szakaszgyőzelmet is magáénak tudhatott, második helyen végzett. Ezzel, valamint a Power Stage szakaszon megszerzett öt pontjával tíz pontra szűkítette hátrányét a világbajnokságot vezető Ogierrel szemben,. 


Dani Sordo szintén erős versenyen van túl, amelyen két szakaszon is a legjobb időt tudta autózni. Miután a múlt hónapban Mexikóban második helyen végzett, így Sordo ebben a szezonban immár második alkalommal állhatott a dobogó valamely fokára, miközben a ranglistán az ötödik helyre lépett előre. Csapattársa, Andreas Mikkelsen egészen a végéig küzdött a tavalyi világbajnok Ogierrel a negyedik helyért, amit végül Ogier kaparintott meg. Az ötödik helyért járó 10 pont mellett a norvég pilóta a Power Stage szakasz harmadik helyéért járó 3 pontjának is örülhetett. 


"A második hely és a Power Stage szakaszgyőzelem – le vagyok nyűgözve"  –  mondta Neuville. "Miután Korzikán olyan keményen kellett küzdenünk, itt sokkal jobban lehetett az autót érezni. Tudtam gyorsan haladni és eközben teljes biztonságban éreztem magam a Hyundai i20 Coupe WRC-ben. A csapat kiválóan felkészült a versenyre és ezt meg kell nekik köszönjem.nekik. A Power Stage szakaszon pedig újra mindent beleadtam azért, hogy Ogiertól minél több pontot megkaparinthassak. és ez bejött. Az Argentínában szerzett eredmények után pedig már várom a Portugál-ralit!"


"Micsoda remek verseny volt ez az egész csapat részéről!"  – mondta Dani Sordo. "Nagyon örülök annak, hogy Carlos del Barrio immár a szezon második dobogós helyére navigálta csapatunkat. Az időeredmények az egész hétvégén elég szorosak voltak és az összes versenynapon keményen meg kellett küzdenünk a pozícióinkért. Az utolsó napon viszont már nem vállaltunk feleslegesen nagy kockázatot, mivel szerettük volna a dobogós helyünket és az ezzel járó fontos pontjainkat célba juttatni. Ezt szerencsére meg is tudtuk tenni, mert mögöttünk elegendő időtáv gyűlt össze. Köszönet jár a remek rajongóknak is  – azt hiszem, egy jó műsort tudtunk nekik nyújtani."


"Gratulálok csapattársaimnak a dobogós helyükhöz"  –  mondta Mikkelsen. "Azzal, hogy a Hyundai behozta mindhárom autóját a legjobb öt közé, bizonyítja, hogy milyen erős volt a csapat ezen a hétvégén,. Egy legjobb szakaszidővel, egy második helyezéssel és a Power Stage szakaszon elért 3 ponttal vasárnap megmutattuk, mire lettünk volna képesek, ha az első szakaszon egy defekt miatt nem kényszerültünk volna hátrébb."


"Ezen a versenyen a legtöbbet hoztuk ki a csapatból"  – mondja Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. "Ott  Tänak és a Toyota külön kategóriát képviseltek és verhetetlenek voltak. Gratulálok ehhez a lenyűgöző eredményhez. Szerettük volna Thierry Neuvillet és Dani Sordot a dobogón látni ezen a versenyen és ezt el is értük. Ennek köszönhetően a csapatversenyben elért vezető helyünket megerősíthettük. Ám Argentína azt is megmutatta, milyen szoros a verseny idén a rali-világbajnokságban, Éppen ezért Korzikára erősebb csapatmunkát várok el. Az első ötbe jutott három autónkkal, kettős dobogós helyezésünkkel és a három pilóta által elért szakaszgyőzelmekkel csak azt tudom mondani: a küldetésünket teljesítettük!"


Forrás: speedweek.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei