Nőttek a Hyundai hibrideladásai Amerikában


A Hyundai csoport tovább bővítette hibridjeinek népszerűségét az Egyesült Államokban, ahol idén tovább nőtt a csoport által eladott hibridek száma.

Iparági adatok szerint a Hyundai Motor és a Kia Motors által készített hibridmodellek értékesítési eredményei az idei év első négy hónapjában 7 százalékkal emelkedtek az Egyesült Államokban. Az amerikai hybridcars.com adatai szerint a két koreai gyártó együttesen 15 930 darab hibridet értékesített idén január és április között, amelyből 7 927 darab Kia Niro és 4 836 Hyundai Ioniq kelt el 

A Hyundai Motor és a Kia Motors erős eladási teljesítménye különösen annak fényében figyelemreméltó, hogy a hibrideladások összességében 11,6 százalékot csökkentek és 100 456 darabos szintre estek vissza. 


A Hyundai csoport ezzel az eredményével a japán Toyota Motor és az amerikai Ford Motor mögött a harmadik helyen áll a hibrideladási listán. A Toyota magasan vezeti ezt a szegmenst a maga 56 791 darabos eredményével, amit a második Ford meg sem tud közelíteni a maga 19583 darabos eladásával.   

A Hyundai és a Kia eredményei alapján számított piaci részesedésüket is növelni tudták, ami a január és április közötti időszakban 15,9 százalékra emelkedett, amíg 2011-ben ugyanez csak 7,5 százalék volt. 

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei