Tarquini is Hyundai nagykövet lett


A Hyundai olaszországi képviselete Gabriele Tarquinit márkanagykövetté nevezte ki és a WTCR világkupa-győztese részére egy vadonatúj Santa Fe kulcsait adta át.  

A Hyundai Motor Italia Gabriele Tarquinit márkanagykövetnek választotta. A 2019-es év egészét átfogó együttműködés első lépéseként az olasz versenypilóta egy vadonatúj Hyundai Santa Fe kulcsait vehette át nemrég. A megállapodás bejelentésére szervezett rendezvényt az olaszországi Variano közelében lévő Hyundai Élményparkban rendezték, ahol a pilótának Joon Seo Lee, a Hyundai Motor Italia elnöke és Andrea Crespi ügyvezető adta át a kulcsokat.    


A Hyundai Motor és Gabriele Tarquini együttműködése nem új keletű, hiszen a tapasztalt pilóta igen fontos szerepet töltött be a Hyundai i30 N TCR versenyautó megalkotásában és tökéletesítésében. Ez  az a modell, amely idén már uralja a WTCR versenysorozatát és amelyben maga Tarquini és csapattársa, Michelisz Norbert is részt vesz a koreai gyártó által támogatott olasz BRC Racing versenyistálló színeiben.  


Tarquini számára nem újdonság a Hyundai vállalattal közösen folytatott promóciós tevékenység sem. A pilóta nemrég  részt vett a Hyundai vadonatúj sportmodellje, az i30 Fastback N bevezetési kampányában, amelyben Thierry Neuville társaságában, egy i30 Fastback N volánja mögött egymással versenyezve döntötték el, melyikük jut el hamarabb Rómától Párizsig. A csavar pedig abban volt, hogy ez a két település Dániában mindössze néhány kilométerre található egymástól.  


A Hyundai az idén márciusban megrendezett Genfi Autószalonon mutatta be a Santa Fe negyedik generációját Európában. Az új modell elődjénél 7 centiméterrel hosszabb, kényelmesebb, egyúttal sokkal fejlettebb biztonsági rendszerekkel rendelkezik. A Hyundainál ez az első olyan modell, amelyben olyan felszerelések kerültek beépítésre, mint pl. a Biztonságos Kiszállást támogató rendszer, illetve a járműben maradt emberekre figyelmeztető jelzés. 


Nem Tarquini az egyetlen Hyundai márkanagykövet, aki mostantól egy Santa Fe modellt vezethet a hétköznapokon. Tarquini csapattársa, Michelisz Norbi alig egy héttel korábban, november elején a Hyundai Hungary rendezvényén vehette át egy ugyanilyen, 200 lovas 2.2 literes dízelmotorral szerelt Santa Fe kulcsait. Norbi már idén tavasz óta ennek a modellnek az elődjével járt, amit annyira megszeretett, hogy nem is adott vissza, azt mostantól felesége használja. 

Forrás: motorionline.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei