Készül a Hyundai első N szériás terepjárója


A legújabb kémfotó alapján nagyon úgy tűnik, a Hyundai vezetősége végül engedélyezte az N sportrészlegnek, hogy a Kona is nagyteljesítményű változatot kapjon. 

A Hyundai csoport Nagyteljesítményű Járműfejlesztési Részlegének vezetője, Albert Biermann korábban már tett arra vonatkozó utalásokat, hogy nagyon szeretne egy sportos hobbiterepjárót építeni. Most pedig a Koreában készített kémfotó is igazolja, hogy ez valóban meg is valósulhat, ugyanis a felvételen egy álcázott Kona látható, amely nagyobb, sportosabb kialakítású könnyűfém felniket visel.   

A Hyundai N teljesítményprogramjáért felelős Albert Biermann nemrég azt is elárulta, hogy utasítást adott mérnökeinek egy Kona prototípus kidolgozására abban a reményben, hogy ennek hatására a vállalat döntéshozó vezetői rábólintanak a sorozatgyártásra. Akkor erősen utalt is rá, hogy a Kona ugyanazt a kétliteres, 250 és 275 lóerős turbómotort kaphatja meg, mint ami az i30 N-ben már bizonyított. 


„Mondtam a mérnökeimnek, hogy építsék meg az autót, aztán meglátjuk, mi lesz az engedéllyel” –mondta Biermann. „Az i30 N erőforrásának kell lennie, valóban. Persze adhatnánk a Konának eltérő futómű vagy kormánybeállítást is, bár vannak olyan közös elemek, amiket az i30 N-hez hasonlóan fronthajtásos építésmód miatt ugyanazokon a területeken fel tudunk használni. De igen, már tudjuk, hogy milyen motort és váltóművet használunk a Kona N változatához.”

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Kona N változata mikor mutatkozhat be, de a kémfotók alapján a tesztelés megkezdődött, így a bevezetés várhatóan 2019 folyamán megtörténik.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei