A Hyundai újra bővíti indiai gyárát


A Hyundai Motor immár sokadszor bővíti az indiai Chennaiban található gyárkomplexumát, amelynek révén a jelenlegi 700 ezer darabos éves termelési mennyiséget 800 ezerre növelik. 

India második legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor India nagyjából 7 millió rúpia, azaz nagyjából egymilliárd dolláros beruházást hajt végre a Tamil Nadu tartományban található gyárában, ahol bővítik a járművek és erőforrások termelési kapacitást, új modelleket, köztük elektromos meghajtású autókat is terveznek előállítani. A HMIL vezetői Y. K. Koo vezetésével erről tárgyalt a tartomány minisztereivel nemrég.   

A találkozót követően Koo elmondta, hogy az autógyártó további 100 ezer darabbal kívánja növelni termelési kapacitását, amelynek fele helyben előállított termék lesz, míg további 50 ezer darab CKD eljárás keretei között kerül összeszerelésre. A Hyundai 2025-ig tíz új modell bevezetését is tervezi, köztük több elektromos típust is.   


Koo azt is hozzátette, hogy a vállalatnak szükség lenne az állami kormányzat adóösztönzéseire és további víz és energia biztosítására. A vezető szerint a vállalat több mint tíz modell előállítására készül, amelyek között elektromos járművek is helyet kapnak, kezdetben CKD összeszereléssel, majd három éven belül megindul ezek helyi gyártása is. „Már januárban megkötöttük az erre vonatkozó szándéknyilatkozatot Tamil Nadu kormányzatával” – mondta Koo, aki azt is hozzátette, hogy az új beruházás körülbelül 700 új munkahelyet teremt a térségben.  

A HMIL jelenleg kilenc típust forgalmaz Indiában, de emellett 87 országba, köztük Ausztráliába, Afrikába, Latin-Amerikába és a Közel-Keletre is exportálja autóit. Emellett CKD egységeket is szállít olyan kiválasztott piacokra (pl. Algéria), ahol a kész autókat jóval nagyobb adó terheli, mint a helyi összeszerelésűeket.  

Forrás: clipper28.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei