Tavasszal érkezhet a Hyundai új miniterepjárója


Indiai lapértesülések szerint a Hyundai Motor várhatóan jövő év márciusában mutathatja be legújabb modelljét, amelyet hivatalosan QXi kódnéven fejlesztenek, de valószínűleg a Styx nevet kapja.  

Korábban már többször volt szó róla és hivatalosan is megerősítették, hogy a Hyundai Motor 2019 során egy vadonatúj, négy méternél is rövidebb kisterepjáró modellt készül bevezetni Indiában. A gyári kódnevén QXi-ként emlegetett kompakt SUV a hírek szerint Styx néven jelenhet meg a gyártóhelyi kínálatában. Az indiai média legfrissebb értesülései szerint a Hyundai 2019 márciusában tervezi bemutatni új modelljét, amelynek országúti tesztelése már meg is kezdődött Indiában és a világ más tájain.    


A jelentések szerint – amelyeket a kémfotók is megerősítenek – az új típus megjelenésével illeszkedik a Hyundai legújabb stílusirányzatához. Az autó megkapja azt a széles hatszögletű és kaszkád mintás hűtőmaszkot, amely a Hyundai egyik legfontosabb jellegzetes stílusjegye, de emellett a nagyobb testvérektől megörökli kettéosztott kompozit fényszórómegoldását is, ahol a főfényszórók a felettük különállóan elhelyezett LED nappali fények alatt helyezkednek el.  Ezzel az autó tökéletesen illeszkedik a Hyundai Konával megkezdett és a Santa Fével folytatott SUV stílusirányzathoz. Oldalról a QXi nagy üvegfelületeivel kedvez az első és hátsó utasoknak, a formai megoldások pedig a nagyobb modelleken látottakra emlékeztetnek, míg a nagyobb hasmagasság és emelt karosszéria terepjárós jelleget kölcsönöz az autónak. A hátsó rész megoldásai várhatóan egyszerűek maradnak, amelyek a Creta modellre hasonlítanak majd.   


A belső tér prémium kialakítást kap, ahol elől-hátul kényelmes lábteret alakítottak ki. A műszerfal közepén egy lebegő érintőkijelzőt helyeztek el, amelyben a legmodernebb okostelefon-csatlakoztatási megoldásokat is felvonultatják. Az új miniterepjáró az Indiában hamarosan életbe lépő szigorúbb BS-VI emissziós normáknak megfelelő modern benzines és dízelmotorokat kap. Az alapmotor várhatóan az európai i20-asokban, i30-asokban is szolgáló egyliteres T-GDI lesz, ami 120 lóerőt és 171 Nm-t teljesít. Emellett egy vadonatúj fejlesztésű 1.5 literes dízelmotor is bemutatkozik, ami állítólag 115 lóerő és 250 Nm leadására lesz képes.  


Ez az új modell lesz a Hyundai eddigi legkisebb szabadidő-autója Indiában. A QXi vagy Styx modell riválisai leginkább a Maruti Vitara Breeza, a Tata Nexon, a Ford EcoSport és a bemutatás előtt lévő Mahindra S201 lehetnek.  


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei