Duplájára nőtt a Hyundai Kona Electric termelése


A Hyundai Motor októberben több mint ötezer darab Konát értékesített, amelynek majdnem felét az elektromos változat tette ki. 

A Hyundai Motor októberben összesen 5 375 darab Kona modellt gyártott, amelynek 46 százaléka, 2 473 darab volt a teljesen elektromos kivitel. Ez egy jelentős termelési növekedés, különösen a szeptemberhez képest, amikor a vállalat mindössze 1 382 darab Kona Electricet tudott előállítani, vagy az azt megelőző augusztushoz, amikor pedig csupán 648 elektromos Kona készült Koreában. Azt azonban egyelőre nem közölték, ebből mennyi került exportra és mennyi maradt a hazai piacon.  


Bárhogy is legyen, miközben a termelési mennyiségek még mindig nem ideálisak, az mindenesetre látszik, hogy a Hyundai most jóval nagyobb ütemben igyekszik a Kona Electric gyártását felpörgetni, mint tette ezt annak idején a szupertakarékos Hyundai Ioniq elektromos változatának esetében. Ennek hátterében elsősorban az akkumulátorok gyártása áll. 


Mivel az LG Chem lengyelországi akkumulátorgyára már működik és kiszolgálja az európai autógyártókat, így Dél-Koreában nagyobb akkumulátortermelő kapacitás áll a helyi autógyártók rendelkezésére. Továbbá miközben a Hyundai Ioniq Electric még mindig egy ritkább akkumulátor összetételt (NCM 523) használ, addig a Kona Electricben az elterjedtebb NCM 622 akkucellák kerülnek beépítésre.  


A Hyundai csoport ezzel kihasználhatja az a lehetőséget, hogy még 2020 előtt innovatív autógyártói hírnévre tegyen szert. Ezután, 2020-at követően már jóval nehezebb lesz ezen a területen kitűnni, hiszen gyakorlatilag minden autógyártó rendelkezik majd valamilyen elektromos modellel. A Hyundai pedig remek elektromos autóival már most is bizonyította képességeit, már csak elegendő autót kellene előállítaniuk belőle.  

Forrás: pushevs.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei