Önálló egyéniséget kapnak a Hyundai jövőbeli modelljei



A Hyundai Motor magas rangú formatervezője nemrég azt mondta, a vállalat az elkövetkező évek során olyan autók kifejlesztésén dolgozik, amelyek teljesen önálló egyéniséggel rendelkeznek.

A Hyundai Motor sakkfigurákként gondol jövőbeli modelljeire, amelyek tökéletesen alkalmasak a játszma megnyeréséhez. Erről Chris Chapman, a Hyundai Design Center vezető formatervezője beszélt, aki azt mondta, szeretnének eltávolodni a matrjóska babaszerű kinézettől, amelyben minden modell szinte egyforma, csak a méret különbözik, miközben a sakkfigurák mindegyike külön formavilággal rendelkezik.

„A jövőben a családi kinézet helyett sokkal inkább a sakkirányzat felé mozdulunk” – mondja Chapman. „Rendszeresen osztozunk meg az elemeken… de a jövőben szeretnénk elkerülni ezt a matrjóska baba effektust.”


Ehelyett a formatervezők a jövőben arra fognak koncentrálni, hogy minden egyes modell megfeleljen a tervezett felhasználásnak és a vásárlójának. A Kona crossover például egy élvezetes, bohókás modell a felnőttesebb Santa Féhez képest. Vagy vegyük példaként a Kona és a Kona Electric közötti stíluskülönbséget. „Mindkettő extrovertált kialakítású, de más demográfiai csoportok számára másképp vannak öltöztetve.” Az új generációs Sonata és a következő Elantra azonban nagyon eltérő karakterűek lesznek. „Azt fogják róluk gondolni, hogy nem is egy gyártó termékei ezek.”

A formai irányzat megújulása mögött Chapman múltja húzódik meg. A tervező ugyanis korábban a BMW-nél Chris Bangle keze alatt dolgozott, amikor nagyjából képtelen volt elmondani, mi a különbség a 3-as, az 5-ös és a 7-es BMW modellek között. Azt mondja, annak idején a BMW-nél az volt a szlogen: „Eine Wurst, drei Grosse”, azaz egy kolbász, három méretben. És bár Chapman nem mondta ki, mindenki számára nyilvánvaló, hogy a tervező ugyanezt a Hyundainál szeretné elkerülni.  

Forrás: cnet.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei