A legpontosabb grafikán az új Hyundai Palisade


A Hyundai egyik tartozékgyártó beszállítója közzétette az autógyártó még be sem mutatott nagyterepjárójának grafikáját, amit a novemberi Los Angelesi Autószalonon terveznek bemutatni. 

A koreai Brenthon vállalat különböző tartozékokat, tuningelemeket gyárt a Hyundai Motor új modelljeihez, ezért a cég munkatársai, mérnökei már jóval azelőtt megkapják az új autók dokumentumait, minthogy azok bemutatkoznának. A beszállító már korábban is tett közzé grafikákat az akkor még meg sem jelent autókról, pl. az új Santa Féről, vagy a Genesis G70-ről, amelyek szinte teljes mértékben megegyeztek a bemutatott modellekkel. 


Most pedig a Hyundai vadonatúj Palisade nagyterepjárójáról tettek közzé egy grafikát, amely a Santa Fénél is nagyobb méretű, de attól bizonyos külső-belső elemeiben eltérő autót ábrázol. A grafikán szereplő modellt összevetve a korábban megjelent álcázott kémfotókkal és a legutóbb megjelent homályos felvételekkel megállapítható, hogy az ott megfigyelt részletmegoldások pontos képet adnak az eljövendő újdonságról.   


A Hyundai nagyobb terepjárója a korábban megjelent Konához és Santa Féhez hasonlóan ugyanúgy kettéosztott fényszórókat visel, amelyekben a felső részen, a motorháztető alsó szélénél a nappali menetfény, míg alatta a főfényszóró világit. Nagy különbség azonban, hogy az újdonságnál a menetfény ledcsíkja függőlegesbe fordul és átnyúlik a fényszóró belső keretéhez is. Hátrébb eltérő még a C oszlop, amely után egy méretesebb hátsó következik, ahol teljesen eltérő, függőleges formajú lámpákat helyeztek el.  


Kiszivárgott az új nagyterepjáró műszaki dokumentációjának egy része is, amit a Koreai Energiahivatalhoz nyújtottak be homológizációs célból. Ebből az látszik, hogy a Hyundai Palisade egy 285 lóerős 3,8 literes GDi erőforrást kap, amihez elsőkerék-meghajtás és 20 colos könnyűfém kerekek tartoznak. A nagy motor és az 1 880 kilogrammos tömeg ellenére a gyártó 10,8 liter/100 km-es átlagfogyasztást adott meg. 


A Hyundai még 2007-ben mutatta be Amerikában Veracruz, Európában ix55 néven forgalmazott nagyterepjáróját, amit az akkori Santa Fére épített. Később, 2011-ben a gyenge eladási eredmények hatására ezt az autót Korea kivételével visszavonták a nemzetközi piacról, majd 2013-ban a hosszabb tengelytávú és némileg eltérő kialakítású Grand Santa Fével/Maxcruzzal pótolták ezt a piaci rést. 


Időközben pedig a Hyundai Motor America hivatalosan is bejelentette, hogy vadonatúj terepjáróját valóban Palisade néven fogja bevezetni. A Hyundai szokásainak megfelelően új terepjárója Kalifornia déli részén, a Csendes-óceán partvidékén elhelyezkedő sziklacsoportról kapta elnevezését, ahol számos klasszikus építész által megálmodott villák is találhatóak. Az új modell globális premierje november 28-án lesz Los Angelesben.

Forrás: thekoreancarblog.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei