Százezer darab kelhet el a Hyundai két modelljéből


Iparági források szerint a Hyundai Motor két modellje, a Grandeur és a Santa Fe eladásai az év végéig átléphetik a százezres darabszámot Dél-Koreában. 

Piaci elemzők szerint az új középkategóriás Hyundai Santa Fe jelenleg jó eséllyel pályázik a 2018-as év legkelendőbb modellje címére Koreában, ahol idén elsőként egy crossover kaphatja meg ezt a címet. A Santa Fe legnagyobb riválisa saját márkatársa, a Grandeur nagylimuzin, amely eddig biztos toplistás volt Amerikában, ám az ottani vásárlók ma már a crossoverek felé fordultak. 

Az idei év első 10 hónapjában a Grandeur limuzinból 92 491 darabot adtak el és ezzel jelenleg az első, míg a Santa Féből 89 558 darab fogyott, így a második helyen áll a dél-koreai autópiacon. A havi eladásokat figyelembe véve azonban a Grandeur-ből 9 249, a Santa Féből pedig átlagosan 8 955 fogyott, vagyis év végére mindkét modellből akár 110 ezer példány is elkelhet. Ha ezt a határt eléri, a Grandeur immár második alkalommal lépi át a százezres éves darabszámot, míg ez lesz az első olyan alkalom, amikor egy hobbiterepjáró éri el ezt az eredményt Koreában. 


Iparági források szerint 2000 óta számos autótipus ért már el évi százezer darabos eladást, többek között a középkategóriás Hyundai Sonata, a kompakt Avante és a Kia Morning kisautója. A hobbiterepjáró közül a Hyundai Santa Fe modellje 2015-ben 92 928 darabbal érte el csúcspontját, ám eddig még egyetlen crossover sem lépte át ezt az értéket. 

Eközben a Hyundai Sonata, amely 1999 és 2010 között az ország legkelendőbb modellje volt, idén várhatóan nem éri el ezt a százezres küszöböt, ahogyan az autónak az elmúlt három évben sem sikerült ez. A Hyundai szerint az autóból összesen csak 55 321 darab kelt el, amivel az Avante szintjén áll. Korea legnagyobb autógyártója szándéka szerint 2019-ben a nyolcadik generációs Sonata érkezésével igyekeznék újra fellendíteni a modell eladásait. 

Forrás: yonhapnews.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei