Csaknem ötvenezer új Hyundai Santa Fe készült már Amerikában


A Hyundai vadonatúj Santa Fe terepjárója egyre népszerűbbé válik az amerikai autópiacon, legalábbis a koreai gyártó termelési adatai ezt támasztják alá.  

A Hyundai Motor Manufacturing Alabama tájékoztatása szerint a vállalat máris több mint 46 ezer Santa Fe hobbiterepjárót készített Montgomeryben található összeszerelő üzemében. Ez azért is szép teljesítmény, mivel az új modell gyártását csupán négy hónapja kezdték meg az üzemben. 

A Hyundai Motor alabamai gyáregysége júniusban vette fel a kínálatába a vadonatúj, 2019-es modellévű Santa Fét, amely egy teljesen új generációt jelent, nem az előző modellfrissített változata. A Hyundai egyik képviselője szerint a vállalat idén nagyjából 84 ezer darabot tervez készíteni a hobbiterepjáróból, amivel kielégítheti az autó iránt mutatkozó felfokozott helyi érdeklődést. 


A teljesen megújult Hyundai Santa Fe modell már nem használja a „Sport” utónevet, merész formaterve, kiemelkedően gazdag és innovatív biztonsági felszereltsége miatt  pedig számos dicséretet kapott az iparágon belül. Különösen igaz ez az olyan előremutató technológiák alkalmazására, mint a frontális ütközésvédelem és a biztonsági ajtóretesz, amely figyelmezteti a vezetőt, amennyiben kiszállás közben egy jármű közeledne. Ezenkívül az autót egy hátsó utasemlékeztető rendszerrel is ellátták azért, hogy a vezető az autó elhagyása előtt ellenőrizze a hátsó üléseket.   

Az autó képességeit az iparágban is elismerik, legutóbb az autó felhasználóbarát vezetéstámogató rendszere, kapcsolódási technológiája, navigációja, hangutasítási rendszere és intuitív kezelhetősége bekerült a Wards 10 legjobb autója közé. 


A Montgomeryben lévő Hyundai üzemben a Santa Fe mellett továbbra is készülnek Sonata és Elantra modellek, amelyekből havi szinten stabil mennyiséget állítanak elő. Az üzemben idén szeptember végéig összesen 65 ezer Sonata és 105 ezer Elantra modell készült el. 

Forrás: al.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei