A Hyundai és az SK Networks közös villámtöltő-hálózatot épít Koreában


A Hyundai Motor és a jelenleg benzinkutakat üzemeltető SK Networks vállalatok összefogtak annak érdekében, hogy egy új villanyautó-töltőállomás létrehozásával segítsék az e-autós infrastruktúrát Dél-Koreában.  

A Hyundai Motor bejelentette, hogy egy olyan szándéknyilatkozatot írtak alá az SK Networks vállalattal, amely lehetővé teszi nagyteljesítményű elektromos járművek számára létesített villámtöltő állomás kialakítását. A szándéknyilatkozat értelmében a Hyundai önállóan olyan nagyteljesítményű elektromos járműtöltő berendezéseket fejleszt, amelyek csökkentik a járművek akkuinak újratöltését, míg az SK Networks jelenleg is használatban lévő benzinkútjait átalakítja villanyautó-töltő állomásokká.   

Pontosabban a Hyundai Motor vállalata, hogy 350 kW teljesítményű villámtöltőket fejleszt azért, hogy ezzel növelje az akkumulátorok hatékonyságát. A jelenleg forgalomban lévő elektromos járművekhez használt villámtöltők többsége 50 kW-osak. Ha ezeket 350 kW-os teljesítményűekre cserélik, a akkuk feltöltéséhez szükséges idő 30 százalékkal csökkenthető.  


Emellett a Hyundai egy saját, elektromos járműtulajdonosoknak szánt telefonos alkalmazást is bevezet, amivel többek között könnyebbé válik a töltési szolgáltatás foglalása és annak kifizetése. A Hyundai a tervek szerint saját márkanév alatt tervezi piacra dobni ezen töltőket. 

Eközben az SK Networks a jövő év elejére megépíti az első mintaépületet, amelyet az elektromos járművek töltőállomásaként használnak majd és azon a 3 ezer négyzetméteres területen kerül megépítésre, amelyet jelenleg az SK benzinkútként használ Szöulban. Ez a hely Korea első olyan „mobilitási életstílus” töltőállomása lesz, amelyből még több mint tízet terveznek létrehozni. A töltőállomáson a látogatók különböző médiaeseményt, kiállítást és egyéb tartalmat tekinthetnek meg, amelynek ideje alatt az elektromos járművek feltölthetőek.  

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei