Tovább növeli a Hyundai Kona Electric termelését


A Hyundai új Kona Electric modelljét számos piacon hatalmas érdeklődéssel várják, amihez képest eddig nagyon kevés autó készült, ám úgy tűnik, a Hyundai most megkezdte a termelés felgyorsítását.   

A Hyundai Motor a februárban bemutatott és a Genfi Autószalonon márciusban is kiállított Kona Electric modelljét 2018 májusában kezdte gyártani, ám kezdetben csak nagyon kevés példán készült és az is a helyi, koreai piacra került. Júniusban csupán ezer Kona Electric került a hazai piacra és további 1 120 darabbal elindult az autó világhódító útjára. nem meglepő módon a legtöbb ebből Norvégiáig hajózott.     

A nyár folyamán a Kona Electric gyártási mennyisége ingadozó volt, ám a múlt hónapban látványosan felgyorsult, amikor több mint 4 600 elektromos Kona készült és ennek fele Koreában, másik fele pedig a globális piacokon landolt. Ahogyan a Tesla is, úgy a Hyundai is persze a nagy durranásnak számító hosszú hatótávú változatra fókuszál, ami 64 kWh-s akkucsomagjával WLTP szerint 482 km megtételére képes.  


Ezek alapján úgy tűnik, a Hyundai végre nekiállt ledolgozni lemaradását, hogy ezzel csökkentse a modellre váró ügyfelek várólistájának ledolgozását. Az autó bevezetését megelőzően a pletykák szerint a Hyundai évi 30 ezer darabosra korlátozta a Kona Electric termelési mennyiségét, a megtermelt autókat pedig csak néhány kiemelt piacon értékesítették volna.  

Ám ha a Hyundai képes volna megtartani ezt a 4 600 darabos havi termelési szintet, az azt jelentené, hogy az autóból akár 50 ezer példány is készülhet egy év alatt, ami pedig jóval meghaladja a kezdetben tervezett mennyiséget. Ez egy nagyon jó hír volna, különösen a Tesla Model 3 darabszámainak figyelembevételével. Ha ezt a gyártó is érzi, ez azt jelenti, hogy a Hyundainak muszáj lesz fenntartania a termelési szintet, amivel számos eddig mostoha helyzetben lévő piacon megkönnyítheti a modell elérhetőségét.   

Forrás: electrek.co

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei