Új formatervezési vezetőt nevezett ki a Hyundai


A Hyundai Motor Group alapítójának unokája nemrég apja helyére nevezték ki, első intézkedésével pedig átrendezte a csoport vezetőségi szerkezetét.   

Azzal, hogy Eui-sun Chung mostantól közvetlenül részt vesz a koreai autógyártó óriás mindennapi munkájában, első intézkedései között Luc Donckerwolkét kinevezte a vállalat vezető formatervezési főnökévé. Donckerwolke még 2015-ben érkezett a Hyundai Motor Grouphoz, ahol kezdetben a vállalat frissen létrehozott Genesis luxusmárkájánál kapott pozíciót. 2016-ban azután a Hyundai Design Center vezetőjévé nevezték ki és ezzel már a Hyundai márka formáiért is felelőssé vált. Mostani új pozíciójával viszont már a csoport mindhárom márkájának formai irányzatát átláthatja.   


A Hyundaihoz csatlakozása előtt Donckerwolke munkásságának nagy részét a Volkswagen csoporton belül töltötte, ahol fontos fejlesztési feladatokat végzett többek között az alumíniumkarosszériás Audi A2, valamint a Lamborghini Murcielago és Gallardo, a Bentley EXP 10 Speed 6 tanulmányautón. 2012-ben a Bentley formatervezési vezetőjévé nevezték ki. 


Donckerwolke Peter Schreyert váltja a Hyundai csoport formatervezési főnöki székében. Schreyer nevéhez fűződik a Kia formai megújulása az elmúlt tíz évben. A Kia Motors 2006-ban nevezte ki formatervezési vezetőjének, aki egy évvel később mutatta be a vállalat autóit azóta is jellegzetesé tévő tigrisorr hűtőmaszkot. A Reuters értesülései szerint Schreyer a vállalatnál marad és az újonnan létrehozott „designmenedzsment vezetői” posztot tölti majd be.  


A most 47 éves Eui-sun Chungot októberben nevezték ki a Hyundai ügyvezető alelnökévé. Ez a lépés az iparág szerint gyakorlatilag annyit jelent, hogy a csoportot jelenleg vezető 80 éves Mong-koo Chung utódjává tette fiát. A fiatalabbik Chung, a konglomerátum elnökének egyetlen fiaként 2001 óta folyamatosan haladt felfelé a csoport ranglétráján, 2009 óta már az autógyártó alelnöke volt. 

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei