Már Angliában is hosszúra nyúlt a Hyundai Kona Electric várólista


Európában Norvégia után az Egyesült Királyság a Hyundai Kona Electric legnagyobb piaca, ám a vásárlók még ott is kénytelenek akár 10 hónapos várakozási időkkel megbarátkozni. 

A Hyundai Motor UK mostanra annyi megrendelést kapott, hogy a legújabb ügyfelek már csak 2019 augusztusára kaptak szállítási visszaigazolást. Az angol villanyautós társadalomban ezért szárnyra kapott az a meggyőződés, amely szerint a Hyundai Kona Electric késedelmes szállítási határidői leginkább a Teslának kedvez, amely a hírek szerint jövőre szintén megérkezik a szigetországba.  


Az Egyesült Királyságban élők számára megfizethető áron, támogatásokkal 32 795 fontos áron kínált, akár 480 km valós hatótávval rendelkező Hyundai Kona Electric rendkívül népszerű Európa-szerte. Norvégiában az autó bemutatásakor már 7 ezer előrendelést adtak le az autóra, míg a Hyundai angol képviselete szerint náluk 500 ügyfél választotta eddig az elektromos crossovert.  


Mindenesetre az egyértelműen látszik, hogy a kereslet jóval meghaladja a kínálatot, emiatt pedig a Hyundai kénytelen volt 10 hónapos szállítási határidőt vállalni – vagyis a most megrendelt autókat várhatóan csak valamikor 2019 augusztusában vehetik át leendő ügyfeleik. Ez pedig akár a Tesla malmára is hajthatja a vizet, amely a Model 3 európai bevezetésére készül és a hírek szerint 2019 közepétől 35 ezer font körüli áron fogja kínálni a nagyjából 350 kilométeres hatótávú alapmodellt.


Habár úgy tűnhet, hogy a Tesla profitálhat a Hyundai termelési nehézségeiből, a valóságban azonban a Tesla elsőként azokat az ügyfeleket szolgálja ki 2019 közepétől, akik már mostanra leadták megrendeléseiket a Model 3-ra. Vagyis ha ma valaki Angliában befizetne egy Kona Electricre vagy egy Model 3-ra, valószínűleg még így is a Kona Electric érkezik meg hamarabb.  


A Hyundai angliai szállítási nehézségei mögött a gyártó elosztási rendszere húzódik meg. „Az emberek anélkül rendelik meg, hogy egyáltalán megnéznék az autót. Évente akár 5 ezer autót is el tudnánk adni – de csak ezer autót kapunk.” Eddig már több mint 50 Kona Electric került leszállításra az Egyesült Királyságban, míg a Tesla még ne mutatta be a Model 3 jobbkormányos változatát.  

Forrás: shropshirestar.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei