Több új Hyundai is készül a Santro alapjaira


A Hyundai októberben mutatta be vadonatúj Santro kisautóját Indiában, amelynek K1 platformjára a jövőben több új típus is épülhet majd.  

A Hyundai Motor India október végétől árusítja vadonatúj Santro modelljét, amelyre a bemutatót követő egy hét alatt máris 23 ezer megrendelés érkezett. A kisautó K1 platformjával jóval fejlettebb névadó elődjénél, így a vállalat úgy döntött, hogy a padlólemez „továbbfejlesztett változatát” két érkező modell – a QXi kódnevű miniterepjáró és a Grand i10 új generációja – is megkapja majd. 

A Hyundai indiai képviselete ezek után azonban még ennél is tovább megy, mivel a K1 padlóváz szerkezetét hamarosan az összes érkező, 4 méternél rövidebb indiai kisautó megkapja majd. Ez az új könnyűszerkezetes platform állítólag a réginél 63 százalékkal merevebb, ráadásul különböző formájú, méretű és stílusú autóval kompatibilis. A fejlett ultranagy szilárdságú és nagy szilárdságú acélból felépülő vázszerkezet ráadásul a különböző régiók törésteszt-normáinak is eleget tud tenni. A Hyundai mellett a Kia új, indiai miniterepjárója is ugyanerre a platformra készül.  


Az új Santro K1 padlólemeze alapjában véve a Hyundai-Kia SA vázszerkezetének módosított változata, amely a két márka számos globális modelljének alapját képezi. A Santro után a Hyundai új QXi kódjelű, várhatóan Styx néven megjelenő kompakt miniterepjárója várhatóan 2019 első felében mutatkozik majd be, amely ugyan a Carlino tanulmányként már a 2016-os Auto Expón megjelent, ám formatervében a szériaváltozat lényegesen eltér majd az ott bemutatott koncepciótól. 

A miniterepjárók szegmensében a Hyundai Styx várhatóan a Tata Nexonnal, a Ford EcoSporttal és a Maruti Vitara Breeza modellekkel küzd majd meg Indiában, illetve más olyan piacokon, ahol ezeket a modelleket forgalmazzák. A Styxről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem áll rendelkezésre, ám iparági források szerint az új autót egy 1.2 literes benzines és egy 1.5 literes dízelmotorral fogják gyártani Indiában.  

Forrás: indiacarnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei