Átadták az első Hyundai Kona Electricet Ausztráliában


A Hyundai Motor Company Australia (HMCA) elnöke, J.W. Lee személyesen adta át a kontinens első elektromos Hyundai Kona modelljét új tulajdonosának. 

A Hyundai Motor ausztrál képviselete az Ioniq után nem sokkal a Kona villanymotoros változatát is piacra dobta, amely 60 ezer dollár körüli vételárával az első, 400 kilométernél is többet megtenni képes elektromos autó a kontinensen. Az első Kona Electric modellt egy queenslandi házaspár, Charles és Carol vehette át nemrég. 


„Charles már több mint 20 éve elkötelezetten támogatja az elektromos autózást és már csaknem egy éve kapcsolatba léptünk a Kona Electric-kel kapcsolatban” – mondta Scott Nargar, a Hyundai Australia jövő mobilitási igazgatója. Az e-mobilitás támogatójaként Charles most az autógyártó vállalat helyi képviseletének vezetőjétől, J. W Lee elnöktől személyesen vehette át új villanyautójának kulcsait Sydneyben.    

Az új villanyautó-tulajdonost szomszédja, Kyle Bolto is elkísérte, aki méltatta Charles elszántságát, amely most kifizetődött. „Charles a közvetlen szomszédom, aki már évtizedek óta élenjárt az elektromos autózás ismereteiben. „Nagyon örülök annak, hogy a szektor támogatását a Hyundai az ország legelső Kona Electric modelljének átadásával támogatta.” 


A Kona Electric árait és felszereltségeit csupán néhány hete hozták nyilvánosságra Ausztráliában, miután a Hyundai hosszasan egyeztetett az autó bevezetéséről a kormányzattal. Az 59 990 ausztrál dolláros listaáron meghirdetett 64 kWh kapacitású és 480 km-es valós hatótávra képes autóra türelmesen vártak eddig vásárlóik.   

Mivel az elektromos autók Ausztráliában eddig jóval drágább kategóriába tartoztak, ezért a Kona elektromos kompakt crossover jelentős előrelépést jelent a helyi villanyautók piacán. A Konával és más érkező modellekkel a gyártók elérhetőbb, hosszú hatótávú zéró emissziós autókat kínálnak az ausztrál vásárlók számára is. A Kona előtt a Hyundai tavaly decemberben vezette be Ioniq Electric modelljét, amely az első Ausztráliában kapható villanyautóként 50 ezer dollár alatti áron kapható a kontinensen.


A Hyundai után a Nissan is bevezeti új generációs Leaf modelljét, amely szintén 50 ezer dollár alatt lesz kapható. Emellett hónapokon belül Ausztráliába is megérkezik a Tesla Model 3 limuzin is, forgalmazása viszont várhatóan a drágább Long Range és Performance modellekkel indul.

Forrás: thedriven.io

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését