Jön az összkerékhajtású Hyundai i30 N


A Hyundai ausztrál képviseletének egyik képviselője nemrég elárulta, hogy a vállalat fejlesztőközpontján már elkészült az i30 N összkerékhajtású változata, amelyet jelenleg is tesztelnek. 

A Hyundai Motor Company Australia PR vezetője, Guido Schenken nemrég egy újságírónak beszélt arról, hogy az i30 N összkerékhajtású változata már az N széria fejlesztésének kezdetétől tervben volt, amellyel a modell végre komoly alternatívát nyújthat a forró ferdehátúak mezőnyében. A Hyundai N sportmárka globális vezetőjeként maga Albert Biermann is többször beszélt arról, hogy a négykerék-meghajtás szerepel a vállalat jövőbeli terveiben.  


A Hyundai Australia helyi futómű beállítási és N Performance motorsport programján dolgozó Geoff Fear maga is azt nyilatkozta, hogy a Kona kisterepjáró összkerékhajtási rendszerének hátsó tengelye és futómű beállítása tökéletesen kompatibilis az i30 modellhez. Fear szerint „mindkét autó ugyanazon a padlólemezre épül, és a Kona hátsó csavarjai teljesen azonosak.” 

Fear azt is elmondta, hogy a 2018 végén tett koreai látogatása során a Hyundai Motor Namyang fejlesztőközpontjában is járt, ahol a Hyundai N Performance részleget is bemutatták. A szakember szerint az N sportrészleg számára az összkerékhajtási rendszerek fejlesztése az egyik legnagyobb prioritást élvezi, ami a jövőre nézve azt is jelenti, hogy a jövőben számíthatunk i30 N, i30 Fastback N és akár Kona N összkerékhajtású változatokra is. 


A Hyundai mostani i30 N változata kétliteres turbómotorjával és fronthajtásával 275 lóerőt és 350 Nm nyomatékot ad, ami összhangban van a Volkswagen Golf GTI változatával. Úgy tűnik, a Hyundai továbblépne és a GTI után az összkerékhajtású Golf R változatával is harcba kíván szállni.  

Forrás: carsguide.com.au

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését