A Hyundai Nexo fénye világított a Föld Napján


Ahogy Szöul fényei a Föld Napja tiszteletére kialudtak és a koreai főváros sötétségbe borult, a Szöuli Városi Könyvtár homlokzatát olyan projektorok világították meg, amelyekhez az energiát a Hyundai Nexo üzemanyagcellás járművei biztosították. 

A teljes víz elektrolízis körforgás – a vízből keletkező hidrogén és oxigén, aztán a kinetikus energia, végül újra víz – hullámzását bemutató képeket megjelenítő projektorhoz szükséges energiát öt darab Hyundai Nexo, a világ első üzemanyagcellás hobbiterepjárója biztosította. A négyperces grafikát este 8 órától egy órán keresztül ismételték és ezzel a jövő energiájának új vízióját mutatták be.  A „Holnap feltöltése Hidrogénnal” elnevezésű rendezvényt a Hyundai Motor Szöul városának önkormányzatával közös kezdeményezésben valósította meg.


A Hyundai az elkövetkező években továbbra is globális erőfeszítéseket tesz a hidrogén technológia városi közlekedésben és energiatermelésben történő felhasználásának elősegítésére. Ahelyett, hogy a szénre épülő energiatermelés régi modelljében néha lekapcsoljuk a villanyokat, a nyilvános prezentáció bemutatta a környezetbarát hidrogén üzemanyagcellás technológiát, amely emberközpontú fenntartható fejlesztéseivel csökkenti ökológiai lábnyomát.

A Szöul központjában megtartott demonstráció a hidrogén üzemanyagcellás technológia világelső ilyen felhasználását mutatta be. Egyben a környezetbarát energiatermelést is bemutatja, mivel az öt Hyundai Nexot a Sangam Hidrogén Állomáson töltötték, amely egy közeli hulladéklerakó biogázait használja fel a hidrogén előállítására. Ezen hobbiterepjárók üzemanyagcelláit a projektorok ellátására generátorokká alakították át, amelyek mindegyikét külön inverterekkel látták el.   


A hidrogén egy kedvező tulajdonságokkal rendelkező rugalmas, változatos energiahordozó, mivel tiszta energiaforrássá alakulásakor nem szabadul fel széndioxid és ezzel fontos szerepet játszik a tiszta, alacsony károsanyag-kibocsátású energiarendszer kialakításában. A hidrogén az elektrolízis által képes energiát tárolni, elő lehet állítani megújuló energiaforrásokból, gazdaságosan lehet tárolni és az üzemanyagcellás személyautók és haszonjárművek mellett számos ipari vagy háztartási áramtermelő berendezéshez illeszthető.  

A Hyundai Motor az üzemanyagcellás technológia fejlesztésében világelsőként kezdte meg hidrogénnel működő ix35 Fuel Cell járművének sorozatgyártását 2013-ban. A Hyundai második generációs üzemanyagcellás rendszerével felszerelt és 609 kilométeres hatótávval rendelkező Nexo elődjéhez hasonlóan csupán vízpárát bocsát ki, miközben a szállópor 99,9 százalékát megszűrve tisztítja a levegőt.


Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését