Megkezdődött a Hyundai Venue gyártása Indiában


A Hyundai Motor indiai képviselete bejelentette, hogy a május végére tervezett piaci bevezetést megelőzően megindult legújabb Venue modelljük sorozatgyártása Chennaiban.

A Hyundai Venue crossover 2019. május 21-étől lesz kapható hivatalosan Indiában és új tulajdonosaik ekkortól vehetik majd át megrendelt autóikat. Az előrendelés ugyanis már május elején megkezdődött, a Hyundai pedig már az első napon rekordszámú, kétezer darabra kapott megrendelést. Ez annyit jelent, hogy óránként átlagosan 83 darab Venue modell kelt el aznap India Hyundai márkakereskedéseiben. 


A Hyundai szerint éppen ezért az új Venue modell jelentős hatással lesz a szegmensre: a gyártó arra számít, hogy havonta legalább 10 ezer Venue talál gazdára Indiában. Ez pedig azt jelentené, hogy a Hyundai összesített SUV havi eladásai meghaladhatják a 20 ezer darabot, hiszen a Venue mellett a Creta modellből is tízezres nagyságrendben értékesítenek a Hyundai kereskedései. Ha ez sikerül, a Hyundai Motor India lesz legnagyobb SUV értékesítő autógyártó, amit jelenleg a rivális Maruti Suzuki mondhat magának.  


A Hyundai Motor India fenti célja elérése érdekében a világon elsőként, Dél-Koreát is megelőzve nemrég megkezdte a Venue sorozatgyártását. Az első legördült autó egy lávanarancs színű, egyliteres T-GDI motorral és 7DCT váltóval szerelt példány volt, amely színösszeállításában és motorizáltságában elsőként jelenik meg a Hyundai indiai palettáján. Ezzel együtt az típus kiszállítása is megkezdődött a kereskedésekbe, ahol az ügyfelek kizárólag május 21 után vehetik át új autójukat. India után várhatóan hamarosan megkezdődik a Venue gyártása Dél-Koreában is, ahonnan az első autók valamikor az év végén juthatnak el az Egyesült Államokba.     


„Ez egy nagy pillanat a Hyundainak. A Hyundai 23 évvel ezelőtt éppen ezen a napon lépett be az indiai piacra azzal az ígérettel, hogy olyan autókat készítünk, amelyek új mércét állítanak az iparágban” – mondta S. S. Kim, a Hyundai Motor India vezetője. „Ma pedig ismét történelmet írunk a világon elsőként elkészült Venue modellel, amely az összekapcsolt mobilitást hozza el Indiába. A jövőre készen álló gyárunk okos mérnöki technológiákkal van felszerelve azért, hogy képes legyen ezt az új modellt előállítani. Az új Venue feltűnő megjelenésével és kapcsolt technológiáival biztosan vonzó ajánlat lesz a vásárlók új generációjának, akik olyan termékre vágynak, amely tükrözi életstílusukat és boldog életre törekvésüket.”


A Venue modellt egy Vodafone által biztosított eSIM kártyával szerelik fel, amellyel számos okostelefonos funkció válik elérhetővé és India első összekapcsolt autójaként Blue Link alkalmazással is rendelkezik majd. Az autó emellett elérhető lesz 8 colos érintőképernyővel, amelyben Android Auto és Apple CarPlay alkalmazások is megtalálhatóak lesznek, de akár 6 légzsák, elektromos napfénytető, tolatóradar és tolatókamera, visszagurulás-gátló, kipörgésgátló, esőszenzor és blokkolásgátló is a felszereltség részét képezheti.   


Az új Hyundai Venue háromféle motorral lesz kapható Indiában. Az alap egy 1.2 literes, négyhengeres, 82 lóerős benzinmotor, amely mellett egy 1.0 literes, 112 lóerős, háromhengeres T-GDI motorral is elérhető lesz. Előbbit csak ötfokozatú kézi váltóval, utóbbit hatfokozatú kézi, vagy az indiai szegmensben elsőként 7 fokozatú DCT váltóval is lehet kérni. A benzinesek mellett a Venue egy 1.4-es, 89 lóerős CRDi dízelmotorral is választható lesz Indiában.   


A Hyundai nem úgy jellemzi a Venue modellt, mint egyszerű járművet, hanem mint egy „harmadik életteret”. Ez annyit jelent, hogy a Venue az otthon és a munkahely között sokkal inkább egy pihenőzóna lesz. A Hyundai egyelőre nem közölte a Venue végleges árait, az előrendeléseket 21 ezer rúpia, azaz mintegy 88 eFt-ért lehetett megtenni. 

Forrás: rushlane.comauto.ndtv.comdomain-b.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését