Több mint ezer Hyundai Nexo kelt el

A Hyundai üzemanyagcellás Nexo hobbiterepjárójából idén már több mint ezer példány talált gazdára, amely különösen annak fényében komoly eredmény, hogy elődjéből hat év alatt sem kelt el ennyi. 

A Hyundai Motor bejelentette, hogy üzemanyagcellás Nexo hobbiterepjárójából összesen 1 075 darab kelt el május közepéig, amivel a típus értékesítési eredménye máris túlszárnyalta a tavaly egész évben eladott 949 darabot. Ez 2013 óta, vagyis a vállalat első üzemanyagcellás modelljének sorozatgyártásának kezdete óta az első olyan alkalom, amikor a Hyundai éves szinten több mint ezer üzemanyagcellás autót tudott eladni.

A Hyundai tavaly bemutatott vadonatúj technológiai zászlóshajójából, a Nexo modellből 2018-ban értékesített 949 darabból 727 példány került Dél-Koreába, míg 222 darab a globális piacok valamelyikére szállítottak. Még abban az esetben is, ha ehhez hozzáadjuk az elődmodell ix35 Fuel Cell/Tucson ix tavalyi 17 darabos eredményét, a Hyundai Motor még akkor is csak 966 üzemanyagcellás járművet tudott eladni.   


Az első sorozatban készült üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modellből 2013-as bevezetését követően hat év alatt összesen 916 darabot sikerült értékesíteni. Ezzel szemben a Nexo értékesítési eredményei a típus kiváló adottságainak és a kormányzatok támogatási rendszereinek köszönhetően elődjénél sokkal kedvezőbbek. A Nexo öt csillagot kapott az Euro NCAP töréstesztjén, míg Amerikában a Ward’s Auto az autó erőforrását 2019 Legjobb 10 motorja közé választotta. Ezek az elismerések bizonyították a Nexo kiváló biztonságát és piacképességét.  


Az idén eladott 1 075 darab Nexo járműből 767 darab landolt ismét Koreában, míg 308 darabot exportáltak. A típus a csak áprilisban eladott 363 darabjával új havi rekordot tudott felállítani. A kormányzati támogatási rendszer miatt a Hyundai Nexo iránt várhatóan a jövőben is elsősorban Koreában fokozódik az érdeklődés, amely alapján a Hyundai Motor arra számít, hogy idén csak Koreában 5 ezer darabot is el fognak tudni adni belőle.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését