A Hyundai térképalapú járművezérlést fejleszt


A Hyundai alkatrészgyártó leányvállalata egy olyan „előrejelző légrugózási rendszert” fejlesztett ki, amely a beépített navigáció térképadatbázisa alapján vezérli a jármű felfüggesztéseit.

A Hyundai Mobis nemrég bejelentette, hogy egy olyan „előrejelző légrugózási rendszert” fejlesztett ki, amely képes a jármű térképadatbázisa alapján előre felkészítenie az autót a változó útviszonyokra. Ezen technológiával az autó beállíthatja az útviszonyoknak megfelelő hasmagasságot és a navigációs rendszerből származó útinformációk alapján a lengéscsillapítók hangolásával arra is lehetőséget ad, hogy elnyeljék az úthibákat.  

A Hyundai Mobis már 2012 óta sorozatban gyártja elektronikusan vezérelt légrugózási rendszerét, amely a benne ülő utasok számától vagy a terheléstől függetlenül mindig optimális szinten tartja az autó hasmagasságát. A Mobis ezúttal arra a szintre fejlesztette ezt az elektronikusan vezérelt légrugózási rendszert, ahol az autók már a navigációs útinformációk alapján képesek ellenőrizni és előre jelezni a várható útviszonyokat.  


A technológia a navigációs rendszerben tárolt nehéz útviszonyokhoz érkezés előtt 500 méterrel lép működésbe. Például ha a navigáció, vagy összekapcsolt rendszerek esetén egy előttünk haladó jármű azt jelzi, hogy hamarosan egy iskolai zónán haladunk keresztül, az autó lejjebb engedi a karosszériáját és finoman átállítja a felfüggesztését.

A Hyundai Mobis gyakorlatilag már túl van a technológia valós autókban valós utakon különböző vezetési környezetben, így pl. iskolai zónákban, fekvőrendőrökkel ellátott utakon és vasúti átjárókban, autópálya csomópontokban végzett tesztelésével. „Terveink szerint egy olyan légrugózást szeretnénk kifejleszteni, amely kiválóan együtt tud működni a jövő évre elkészülő kamerás érzékelőinkkel” – mondta Se-il Kim, a Hyundai Mobis futómű-fejlesztési kutatórészlegének igazgatója.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését