Bukás után dobogóval ünnepelt a Hyundai Chilében


Thierry Neuville sokkoló szombati balesete után a Hyundai Motorsport idén már hatodszor végzett dobogós helyen a 2019-es FIa Rali-világbajnokság Chilében megrendezett legutóbbi állomásán. 

A Hyundai Motorsport az idén már hatodik egyéni dobogós eredményét ünnepelhette a 2019-es Rali-világbajnokságban, amikor Sébastien Loeb Ogierrel folytatott izgalmas csatája után a harmadik helyen végzett. Loeb első dobogós eredménye nehezen jött és jól megérdemelten kapta meg, hiszen folyamatosan javított ritmusán és teljesítményén a hétvége során. A pénteki nyolcadik helyéről a francia pilóta vasárnapra már a második helyét védő Ogier támadójává emelkedett.    


Andreas Mikkelsen a hetedik helyen ért célba és ezzel értékes konstruktőri pontokat szerzett ugyan, ám a norvég pilóta számára mégis nagy volt a kontraszt az Argentínában elért dobogó után. Thierry Neuville szombaton egy kicsúszást követő hatalmas ütközés miatt nem tudott részt venni a vasárnapi utolsó küzdelmekben, így legközelebb néhány hét múlva Portugáliában tud rajthoz állni.  


A Chile Rali eredményeivel megváltozott a világbajnokság élmezőnyének felállása, hiszen a pont nélkül távozó Neuville a harmadik helyre csúszott vissza, 12 ponttal lemaradva Ogiertől és két pont hátránnyal Tänak mögött. A konstruktőrök között a Hyundai Motorsport 29 pontos előnyével megőrizte vezető helyét.


„A Chile-rali az én szemszögemből nehéz, de élvezetes és termékeny esemény volt” – mondta Loeb. „Hosszú ideje most először éreztem annyira kényelmesen magam az autóban, hogy benne tudtam lenni a játszmában A Hyundai i20 Coupe WRC megadta nekem ezt az érzést és megmutatta, hogy jó irányban haladunk. Nem volt esélyünk elérni Ogiert a Power Stage-en, jó volt vele csatázni, de a különbség túl nagy volt. Néhány értékes pontot is szereztünk a csapatnak és örülök neki, hogy a támogatásommal meg tudták védeni a világbajnoki pozíciójukat.”   


„Ez a rali nagyon kiábrándító volt az argentin csúcshoz képest” – mondta Mikkelsen. „Biztos vagyok benne, hogy a hibát még a pályabejárás során követtük el. Nagyon agresszív tempóra készültünk és néhány apró pillanatot követően már nem tudtam kellően bízni a jegyzeteinkben. A végére egy kicsit kívülállókká váltunk, így inkább óvatosan közelítettünk és a jövőbeli fejlődésünkre koncentráltunk. Már várjuk a következő versenyt.”


„Sébastien remek munkát végzett ezen a hétvégén azzal, hogy a Hyundai Motorsporttal először állhatott fel a dobogóra” – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „Egész hétvégén fiatalosan, a legjobb versenyidőszakát idéző teljesítménnyel versenyzett. Bámulatos versenyt csinált végig, amivel valóban segítette a bajnoki vágyaink életben tartását. Ez az eredmény minimalizálja azt a kárt, amely Neuville balesete okozott és így a dolgok már nem olyan rosszak, mint amilyenek lehettek volna. Ezért pedig hálásak vagyunk.”  


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését