Kettős győzelmet aratott a Hyundai Argentínában


A Hyundai Motorsport pilótájaként Thierry Neuville-nek sikerült immár a második egymást követő ralin győztesnek behozni Hyundai i20 Coupe WRC autóját, miközben az eredményt csapattársa, Andreas Mikkelsen második helyezése tett teljessé. 

Az Argentin-ralin végül a belga Thierry Neuvile 48,4 másodpercet vert rá csapattársára, a norvég Andreas Mikkelsenre, akik ezzel az eddigi legjobb eredményüket érték el a Hyundai Motorsportnál. Dani Sordo a harmadik Hyundai I20 Coupe WRC volánjánál elért hatodik helyezéssel egészítette ki ezt az erős csapateredményt. 


Az esővel és sárral nehezített körülmények között Thierry Neuville már a verseny első napján átvette a vezető pozíciót, amit ezt követően sikeresen meg is tudott védeni. Emellett összesen négy szakaszon is a legjobb időeredményt sikerült elérniük. A verseny végén tartott Power Stage szakaszon elért harmadik legjobb időeredményével a belga pilóta három pluszpontot is begyűjtött. Ugyanitt Dani Sordo két extrapontot szerzett.


Az Argentin-ralin elért első és második helyezésért járó maximális pontokkal a Hyundai Motorsport átvette a vezetést a konstruktőri világbajnokságban a 37 ponttal lemaradt Toyota Motorsport előtt. Ezzel együtt a versenyzői bajnokságban Thierry Neuville 10 pontra növelte előnyét Sebastien Ogier előtt. Ez a kettős győzelem már a harmadik ilyen alkalom a Hyundai Motorsport ralitörténetében, amelyben ez a 12. győzelem és a 11. kettős dobogós helyezés. A Hyundai csapatai eddig összesen 49 alkalommal állhattak fel a dobogóra. 


„Ez egy remek érzés” – mondta Neuville. „A Hyundai versenyautóm egész hétvége alatt tökéletes volt, amiben jól éreztem magam. Mindig gyorsak voltunk, mindent a kezünkben tartottunk, a legjobb időket autóztuk és a Hyundai i20 Coupe WRC teljesítményét még ilyen nehéz körülmények között is meg tudtuk mutatni. Ez egy kiváló csapatteljesítmény volt, nemcsak a versenyzőké, de azoké az embereké is, akik Németországban is keményen és tökéletesen dolgoztak. Fontos bajnoki pontokat gyűjtöttük és nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk.”


„Ez egy nagyon nehéz verseny volt, ezért különösen örülök ennek az eredménynek” – mondta Mikkelsen. „Sokáig kellett várnunk erre az eredményre. Ez ugyan csak egy második hely, de nekem ez felér egy győzelemmel. Nagyon keményen dolgoztunk és hálás vagyok a csapatom támogatásáért. Ezen a hétvégén nagy tempót diktáltunk és megmutattuk milyen teljesítményt tudunk mi és az autó nyújtani. A kettős győzelem értékes pontokat hozott nekünk a bajnokságban.”


„Nagyon örülök a saját is a csapat eredményének is, amivel átvettük a vezetést a konstruktőri bajnokságban” – mondta Sordo. „Szerettem volna az utolsó napon jobban nyomni azért, hogy a harmadik helyre küzdhessem fel magam, de ehhez nem volt elég lendületünk. Minden tőlem telhetőt elkövettem. Ám Thierry és Andreas kettős győzelme maximális pontokat hozott és ez a legfontosabb. Vannak olyan dolgok, amiket erről a hétvégéről megtanulhatok. Legközelebb pedig erősebben fogok visszatérni.” 


„Thierry Neuville kiváló teljesítményt nyújtott, ahogyan Andreas Mikkelsen is” – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „Engem különösen megérintett ez a kettős győzelem, mert pontosan tudom, mit adtunk ezzel a csapatoknak.  Hihetetlen erővel tölti ki az űrt. Amióta ezt a feladatot átvettem, ez volt a legemlékezetesebb hétvége, hiszen különböző motorsport-szériákban a Hyundai világszerte kiváló eredményeket ért el. A Hyundai Slovenia kettős győzelmet ért el a Szlovén Ralibajnokságban, miközben Tom Cave és Jari Huttunen Nagy-Britanniában ért el első-második helyezést. A Hyundai ügyfélcsapatai pedig Gabriele Tarqunivel és Michelisz Norberttel szintén kettős győzelmet értek el a FIA WTCR Túraautó-világkupa magyarországi futamán. A Hyundai i30 N TCR pedig nemcsak itt, de a TCR Európa-kupájában is sikeresen teljesített. Tudom, hogy mindenkitől sokat várok el a Hyundai Motorsportnál. De azt is remélem, hogy ezek az eredmények az erőfeszítések jutalma. Én ma egy nagyon büszke csapatfőnök vagyok.”   


Forrás: speed-magazin.de

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését