Hibrid és sportmodell is készülhet a török Hyundai gyárban


A Hyundai Motor a közeljövőben tovább fejleszti a törökországi Izmitben található gyárát, ahol 350 millió eurós beruházás eredményeként a következő évtizedben négy új modell készül 

Törökország álamfője, Recep Tayyip Erdogan tavaly április végén Dél-Koreába látogatott, ahol a Hyundai Motor alelnökével, Eui-sun Chunggal is is tárgyalásokat folytatott. Ennek során megállapodtak arról, hogy a koreai vállalat növeli az Izmitben található összeszerelő üzemének termelési kapacitását, amely mellett a gyártási folyamatok modernizálásával még jobb minőségű termékek készülhetnek a jövőben.

A török delegációban az elnök mellett jelen volt a Hyundai török partnere, az Kibar Holding elnöke, Ali Kibar is, aki azt is elárulta, hogy egy olyan új crossover modell gyártását is tervezik, amelyet az európai piac mellett Törökországban is forgalmazni fognak. „Már megtettük a megfelelő előkészületeket az új hobbiterepjáró modell fogadására, amelynek gyártása 2021 elején veszi kezdetét” – tette hozzá Kibar. 


A Hyundai Motor 350 millió eurót kíván befektetni, amelyet több ütemben valósítanak meg. Az első ütem várhatóan 2019 novemberében fog befejeződni, amikor megkezdődik az új generációs Hyundai i10 európai változatának sorozatgyártása. A további fejlesztés eredményeként összesen négyféle modell gyártását tervezik, amelyek egyike az új hobbiterepjáró modell lesz. 

Emellett ugyanezen beruházás eredményeként egy sportmodell és egy lágyhibrid hajtáslánccal ellátott autó gyártását is megkezdik Izmitben. Végül egy eltérő crossover modellt is bemutatnak majd, ami szintén itt fog készülni. Az üzemben exportra készülő autókat jelenleg már kizárólag benzines erőforrásokkal szerelik, dízelt már csak a helyi piacra készítenek.  


Habár ennél konkrétabb információk nem hangzottak el, sejteni lehet, hogy az új hobbiterepjáró a nemrég bemutatott Venue miniterepjáró modell európai változata lehet, a sportmodell a pár hete lencsevégre kapott új generációs i20 N szériaváltozata lesz, míg ugyanebből a típusból akár egy lágyhibrid verzió is érkezhet.

Forrás: hurriyet.com.tr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését