Dobogós helyet és fontos pontokat gyűjtött a Hyundai Szlovákiában


A Hyundai Motorsport által támogatott BRC Racing Team négy pilótájának következetes teljesítményével fontos pontokat gyűjtöttek a WTCR világkupa szlovák fordulójában.  

A BRC Racing Team következetes teljesítményt nyújtott a hétvégén megrendezett WTCR Slovakiringen megrendezett futamain és ezzel az összes pilóta fontos pontokat szerzett a világkupáért folytatott küzdelemben. Az első verseny különösen fontos volt a csapat számára, hiszen összes autójuk a legjobb tízben tudott végezni. A BRC Hyundai N Squadra Corse és a BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team is jó pozíciót szerzett és ezzel a második és a hetedik helyre hozta fel a csapatokat. 


Nicky Catsburg midnkét pénteki időmérőn megszerezte a pole pozíciót, így a vasárnapi első és harmadik futamon is Michelisz Norberttel együtt indulhattak az első sorból. Ennek ellenére a változó időjárási körülmények miatt a csapat csalódottan vette tudomásul, hogy a kedvező startpozíciót nem tudták győzelemre váltani. Michelisz Norbi a harmadik futamon Ma Qing Huával viaskodott az elsőségért, ám végül csak mögötte, a második helyen ért célba. Az első futam dobogójával és a második futamon szerzett pontjaival Norbi immár a versenyzői ranglista harmadik helyére lépett előre.  


„Ez egy remek versenyhétvége volt számomra” – mondta Michelisz Norbert. „Rengeteg pontot gyűjtöttem, amik fontosak a sorozatban. Az autó és a csapat is fantasztikusan dolgozott. Egy kicsit csalódott vagyok azért, mert nem sikerült egyetlen versenyt sem megnyernem, pedig az autóban benne lett volna a megfelelő lendület, de kétszer legalább a dobogóra felállhattam – lehetett volna ennél rosszabb napom is!”


Norbi csapattársaként Gabriele Tarquininak gondjai akadtak az időmérőn, így a mezőny közepéről kellett felküzdenie magát. Az első futamon 12 helyet javítva a hatodik helyen végzett, míg a harmadik versenyen szintén fantasztikus lendülettel a 16. helyről a 9. pozícióig küzdötte fel magát. Eredményeivel jelenleg a ranglista negyedik helyét foglalja el.  


„A mai nap nagyon kemény volt” – mondja Tarquini. ”Egy rossz pénteki időmérőt követően a mezőny közepéből indultam, ahol mindig káosz van. Az első és a harmadik futamon a legfőbb cél a pontszerzés volt, a második verseny pedig még nehezebb volt számomra. A végére azonban sikerült felülkerekedni a gyenge időmérőn, így várjuk már a jövő hétvégét Zandvoortban.” 


Micheliszhez hasonlóan a BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team versenyzője, Nicky Catsburg is mindhárom futamon értékes pontokat tudott gyűjteni annak ellenére, hogy pole pozícióit nem tudta győzelmekre váltani. Csapattársa, Augusto Farfus az első versenyen a 14. helyet tudott javítani, a második versenyen azonban egy hátulról érkező autóval történt ütközés következtében kapott defekt miatt kiállni kényszerült. A harmadik versenyen viszont nagyobb szerencséje volt, amikor a 17. helyről a hetedik pozícióig tudta felverekednie magát. Ezzel az összetettben Catsburg a 11, míg Farfus a 12. helyen áll.


„Egészen jól indult a verseny számomra azzal, hogy két pole pozíciót tudtam szerezni, viszont a vége mindig rosszul alakult” – mondta Catsburg. „Az első versenyen akkora zűrzavar volt, meglöktek, az autóm megsérült és végül hetedik helynél jobbat nem sikerült kiharcolnom egy olyan versenyen, ahol lendületből kellett volna nyernünk. A második futam jól alakult, a tízedikről a negyedik helyig jutottam és pontokat tudtam szerezni. A harmadik versenyt akár meg is nyerhettem volna, ha nem lett volna problémám, így nem tudtam az első helyért küzdeni.” 


„Az időmérőkön való rossz szereplés miatt nehéz pénteki nap után a versenyek élvezetesek voltak” – mondta Farfus. „Két erős versenyem is volt, de nagy kár, hogy a második versenyen hátulról belém jöttek , ami miatt defektet kaptam. Az első verseny 5. és a harmadik verseny 7. helyével már mosollyal térhetek haza. Elég hátulról kezdtem és sikerült sok versenyző mellett elmennem, ami az erős teljesítményünket mutatja.”


„A vasárnap mindenki számára nagyon intenzív volt, mivel mindhárom versenyt aznap rendezték meg” – mondta Gabriele Rizzo,  BRC Racing Team csapatfőnöke. „Miközben a négy pilótánk mindegyike rengeteg pontot tudott gyűjteni, természetesen csalódottak vagyunk azért, mert nem sikerült egyik versenyt sem megnyernünk. Pedig tudjuk, hogy a Hyundai i30 N TCR versenyautóval ennek is megvan a lehetősége: Catsburg és Norbi is kiváló időt futottak pénteken, Tarquini és Farfus pedig a versenyek alatt kiváló ütemet diktálva javítottak versenypozícióikon. A csapatok második és hetedik helyével várjuk, hogy a jövő hévégén Zandvoortban visszanyerjük győztes teljesítményünket.”


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését