Hamarosan megérkezik a Hyundai Palisade Amerikába


A Hyundai Motor Palisade nagyterepjárója hatalmas népszerűségnek örvend Dél-Koreában, de az első autók már úton vannak Amerikába, ahol júniustól lesz kapható. 

A Hyundai Palisade első észak-amerikai piacra szánt példányait a héten rakják hajóra Ulsan kikötőjében. Kezdetben az a nagyjából 2 ezer darab Palisade hajózik át az óceánon, amelyeket a Hyundai Motor Ulsan 4-es számú gyára termelt április közepe óta. Több száz darabot tesznek naponta hajóra, hogy azok elindulhassanak az Egyesült Államok felé.  


A hajók várhatóan legkésőbb június elejére elérik az Egyesült Államok partjait. A kezdeti mennyiség nagy része a Hyundai amerikai képviseletének bemutatótermeiben kerül kiállításra, illetve a kereskedések tesztautóiként szolgálnak majd. A szakértők szerint az értékesítés júliusban indulhat meg, amelynek elősegítése érdekében május végén további 3 ezer Palisade hajózik ki Amerika felé. 

A Hyundai egyelőre nem hozta nyilvánosságra, mennyi Palisade modell eladására számít Észak-Amerikában. Iparági bennfentes információk szerint ez a szám hasonló lehet mint a Kia Telluride célszámai. „A Kia Telluride modelljéből a hatalmas népszerűségének köszönhetően havonta több mint 5 ezer darab kelt el eddig” – mondja egy bennfentes. „A koreai vásárlók reakciói alapján a Hyundai Palisade modellnek nagy versenyelőnye lesz Amerikában, ahol most különösen népszerűek a hobbiterepjárók. Ha a Palisade hivatalosan is piacra lép az Egyesült Államokban, a havi értékesítési célkitűzésük legalább 5 ezer darab körül lehet.” 


Ha valóban így lesz és a Palisade modellből éves szinten 60 ezer példány fog elkelni, akkor az a 2018-as 670 ezer darabos összeredményt figyelembe véve annyit jelent, hogy a Hyundai teljes eladási mennyiségének akár 10 százalékát is ez a típus teheti ki.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését