Újra zuhannak a Hyundai eladásai Kínában


A Hyundai csoport két márkája továbbra is nehéz helyzetben van a kínai autópiacon, ahol áprilisban ismét 30 százalékkal kevesebb autót tudtak értékesíteni, mint tavaly ilyenkor. 

Az idei év áprilisában a Hyundai kínai vállalata, a Beijing Hyundai Motor 34 százalékkal kevesebb, 46 ezer autót adott el, miközben a Dongfeng Yueda Kia Motors 24 ezer eladott autójával 19 százalékos csökkenést volt kénytelen elszenvedni a világ legnagyobb autópiacán. A két vállalat így együttesen 30 százalékkal kevesebb járművet értékesített, mint 2018 azonos hónapjában. 

Habár részletes értékesítési adatokat nem közöltek, iparági szakértők szerint a koreai autóipari csoport két márkájának szinte minden modelljéből kevesebbet tudott eladni Kínában. „A Beijing Hyundai Motor ix25 kisterepjárójának eladásai ugyan növekedtek az első negyedév során, ezt követően azonban ez a modell is vesztett népszerűségéből” – mondja Sung-jin Kang, a KB Securities elemzője.


Kang hozzátette, hogy a Hyundai a Kona helyi változataként tavaly áprilisban vezette be Encino modelljét, amelyből akkor 4 385 darabot sikerült eladni, ám idén áprilisban csak 2 907 Encino kelt el Kínában. A kínai piacra gyártott Lafesta modellből az első negyedévben átlagosan 8 ezer darab kelt el havonta, ám ebből asz autóból is csupán 5 830 darabot sikerült értékesíteni áprilisban. A Kia teljes limuzin portfóliója (K2, K3, K4) szintén kevesebb kínai vásárlót vonzott áprilisban, amely mellett három új modell – a Yipao, az NP és a Pegas – eladásai is csökkentek a múlt hónapban. 

Autóipari megfigyelők szerint egyre csökken a két koreai autómárka versenyképessége és ezzel népszerűsége a kínai piacon. Válaszul a Hyundai bezárta a pekingi 1-es számú gyárát, mivel a lassuló eladások és a kormányzat szigorodó környezetvédelmi politikája miatt veszélybe került az üzem nyereségessége. A Dongfeng Yueda Kia szintén azt tervezi, hogy májusban bezárja egyik helyi gyáregységét.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését