A Hyundai saját házon belüli fordítóprogramot fejleszt


A Hyundai Motor Group egy olyan saját, belső használatra szánt fordítógépet fejleszt, amellyel a csoport a világ különböző részein dolgozó munkatársai anélkül tudnak használni, hogy aggódniuk kelljen a biztonsági problémák miatt.  

A projektről a koreai konglomerátum saját online HMG Journal csatornáján hozták nyilvánosságra, ahol ezt az a Jun-seok Kim mutatta be, aki a koreai Naver Labs vállalattól tavaly februárban érkezett a Hyundaihoz. Kim a Navernál a Papago fordító szolgáltatás fejlesztéséért volt felelős, így hírnevet szerzett a természetes nyelvi feldolgozás (NLP) területén. A szakember most a Hyundai Motor mesterséges intelligenciára fókuszáló fejlesztőrészlegén dolgozik.    

A HMG célja, hogy a Papago megoldásához hasonló kifinomult fordítórendszert alakítsanak ki és ezzel megoldanák azokat a biztonsági problémákat, amelyek az olyan külső fordítóprogramok használatával vetődik fel, mint a Google Translator, vagy a Papago. Önálló fordítóprogramok ugyan már évek óta működnek ugyan a HMG különböző vállalatainál, ám ezeket rossz minőségük és teljesítményük miatt a dolgozók nagyon ritkán használják.  


A HMG Journal egyik interjújában Kim elmondta, hogy a házon belüli fordító a munkatársak üzenetküldő, illetve email rendszeréhez kapcsolható és azt is hozzátette, hogy az egyes üzleti egységekben a rengeteg technológiai dokumentum kezeléséhez akár specializált fordító program interfész is illeszthető hozzá.

Piaci elemzők szerint a HMG független fordítórendszer-fejlesztési projektje egyben segítheti a következő generációs járművek beszédfelismerő mesterséges intelligencia eszközeinek minőségét is. A Hyundai Motor legutóbb az új Sonata modellt látta el a Kakaoi rendszerrel, amely a koreai Kakao mesterséges intelligenciát hasznosító platformja. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését