Indonéziában épülhet a Hyundai új gyára


A koreai Hyundai Motor kínai eladási eredményei még mindig elég siralmasak, ezért a vállalat egyre inkább a délkelet-ázsiai piacok felé kacsingat és Indonéziában tervez gyártóbázist létrehozni.   

Iparági források szerint a Hyundai Motor tavaly év végén egy munkacsoportot állított fel azért, hogy megvizsgálja egy olyan gyártóbázis létrehozását Indonéziában, amely kb. 880 millió dolláros beruházással éves szinten 200-250 ezer autót tud előállítani. Ha a Hyundai tényleg megépíti üzemét Indonéziában, az lesz az autógyártó első autógyára a térségben, ahol Indonéziában és Vietnamban eddig csak összeszerelő üzemei voltak.    

A Hyundai Motor elismerte, hogy különböző befektetési lehetőségeket vizsgálnak Indonéziában, köztük egy autógyár létesítését is, ám azt is hozzátették, hogy az indonéz piacot vizsgáló munkacsoport csupán egyike azon csapatoknak, amelyeket a vállalat az új növekedési struktúra kialakítására létrehozott.  


Az iparági szakértők arra számítanak, hogy az Indonéziában létrehozott gyártóbázis segítségével a vállalatnak sikerül pótolni a kínai termelési és eladási kiesést, miután a pekingi üzemük termelését csökkentik és eközben növelik jelenlétüket a délkelet-ázsiai autópiacon. A Hyundai Motor beszállítóitól és Indonéziában élő koreaiaktól származó információk alapján elképzelhető, hogy az új gyárat a fővárostól, Jakartától nem messze, egy olyan ipari parkban hozzák létre, ahová a rivális Toyota és Honda autógyártók is telepítették üzemüket.  

Az iparág jelenleg kivárja, hogy a hatalmon lévő indonéz elnököt, Joko Widodot április 17-én újraválasztják-e. Widodo elnök jelentős erőfeszítéseket tett ugyanis nemrég arra, hogy a Hyundai Motor gyártóüzemét az országba csábítsa.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését