A Hyundai és a H2 Energy létrehozta a ‘Hyundai Hydrogen Mobility’ vállalatot


A koreai Hyundai Motor és a svájci H2 Energy AG közösen bejelentették, hogy megállapodást kötöttek a Hyundai Hydrogen Mobility közös vállalat létrehozásáról, amelynek vezető szerepet szánnak a hidrogén mobilitás európai elterjesztésében.  

A közös együttműködés első lépéseként a Hyundai Motor 2019 és 2025 között összesen 1 600 darab üzemanyagcellás teherautót szállít a Hyundai Hydrogen Mobility részére. A vállalat aztán ezen hidrogénnel üzemelő járművek nagy részét lízingbe adja a svájci H2 Mobility szövetségnek, amely a legfontosabb töltőállomás-üzemeltetőket, szállítási és logisztikai vállalatokat, illetve más iparágakban érdekelt olyan vállalatokat foglalja magában, amelyek támogatják a hidrogén mobilitást Svájcban.     


A közös vállalat Svájcon kívül más európai országokra is szeretné kiterjeszteni piaci működését. A Hyundai Hydrogen Mobility azt is tervezi, hogy hidrogén-előállító és forgalmazó leányvállalatai révén más európai országokban is belép a hidrogénértékesítési piacra. A közös vállalat révén a Hyundai arra számít, hogy megvesse lábát Svájcban, ahol az üzemanyagcellás teherautók iránti kereslet a dízelmotoros teherautókra kivetett adók miatt a jövőben fokozatosan növekedni fog és a flottaüzemeltetők a dízeleket tiszta energiával működő teherautókra cserélik. 

Hosszabb távon a Hyundai egy fejlett, fenntartható pozíciót szeretne kialakítani magának az európai üzemanyagcellás elektromos haszonjárművek piacán, miközben az egyre szigorodó széndioxid-kibocsátási szabályok az ügyfeleket a zöld mobilitási megoldások felé terelik. Az európai keresletre felkészülést követően a Hyundai világszerte, így az Egyesült államokban és Koreában is elindítja saját üzemanyagcellás teherautó-üzletágát.


„A mostani megállapodásunkkal a Hyundai Motor erősíti üzleti tevékenységét a svájci és az azon túli hidrogén ökoszisztémák között” – mondta In Cheol Lee, a Hyundai Motor haszonjármű-részlegének alelnöke. „A vállalat lehetővé teszi számunkra, hogy üzemanyagcellás teherautóinkkal megtegyük az első lépést a nagyobb európai piac felé. A világon elsőként forgalomba kerülő üzemanyagcellás teherautójának sikerét kihasználva a Hyundai Motor innovatív és elkötelezetten környezetvédő globális autógyártóként továbbra is az üzemanyagcellás technológia éllovasa kíván maradni.”

A H2 Energy vállalat teljes iparági kapacitással rendelkezik Svájc hidrogén ökoszisztémájában, amely a hidrogén előállítását, szállítását, töltőállomások üzemeltetését és az üzemanyagcellás járművek forgalmazását is magában foglalja. A vállalat a mérnöki tapasztalatok, a kiterjedt infrastruktúra, a stabil piaci jelenlét és szoros iparági kapcsolatok révén technikai és konzultációs megoldásokat is kínál ügyfelei számára. 


„A Hyundai újra megmutatta, hogy világelső a hidrogén technológia terén” – mondta Rolf Huber, a H2 Energy elnöke. „Ezúttal a Hyundai megállíthatatlan lendületet adott a nagy teherbírású környezetbarát mobilitást biztosító tehergépkocsik európai és azon túli forgalmazásának területén. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy közös vállalat keretein belül aktív szerepet játszhatunk ebben az úttörő projektben. Az üzemanyagcellás teherautók üzletágának támogatása mellett a H2 Energy megteremti azt a kapcsolódó ökoszisztémát, amely rugalmasan illeszkedik ezen járművek üzemeltetéséhez.” 

A Hyundai Motor világelső a hidrogén üzemanyagcellás technológiában és az ix35 Fuel Cell modellel világon elsőként kezdte meg üzemanyagcellás járművének forgalmazását 2013-ban. Utódja, a Nexo a Hyundai második generációs, egyetlen feltöltéssel 609 kilométeres hatótávval rendelkező működése során mindössze vízpárát bocsát ki, miközben tisztítja a levegőt is.   


Az akkumulátoros elektromos megoldásokkal szemben az üzemanyagcellás technológiának számos előnye van a nagy haszonjárművek, így a teherautók és buszok esetében. Az üzemanyagcellás technológia rakodási teret szabadít fel és csökkenti a jármű tömegét, aminek révén a jármű méretének növekedésével egyre költséghatékonyabb megoldássá válik. Ennek eredményeként a technológia számos lehetőséget kínál a haszonjármű szektorban.  

A Hyundai Motor üzemanyagcellás hajtáslánca exkluzív megoldást kínál a hétköznapi járművek többsége, így a személyautók és a haszonjárművek számára is és ezzel képviseli a vállalat fenntartható mobilitás iránti folyamatos elkötelezettségét. A Hyundai Motor Group az FCEV 2030 Vízió programja keretében kezdte meg az üzemanyagcellás és más kapcsolódó iparágak növekedésének ösztönzését. Ezen program célja, hogy egy olyan világszintű hidrogén társadalom jöjjön létre, amely a közlekedésen túl is hasznosítsa a hidrogéntechnológiában rejlő lehetőségeket.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését