Több kínai alkatrész kerül a Hyundai autóiba


A Hyundai Motor Group azt tervezi, hogy a korábbi mennyiségi korlátozást feloldva kínai piacra gyártott modelljeiben helyi beszállítóktól szerzi be a gyártáshoz szükséges alkatrészeket.

A Hyundai Motor Group tervei szerint engedélyt ad kínai autóalkatrész-gyártó beszállítóinak, hogy elemeiket korlátozások nélkül szállítsák azokhoz az autókhoz, amelyeket a koreai gyártó kínai üzemeiben szerelnek össze. A helyi beszállítók jelenleg még nem tudnak olyan kulcsfontosságú elemeket szállítani, mint pl. a motor. A Hyundai Motor ezt minden olyan globális beszállítójára érvényesíteni kívánja, amely megfelel saját minőségbiztosítási követelményeinek.


Az elgondolás mögött a kínai autógyártás nyereségességének elősegítése áll, mivel ezen beszállítók jelentős mértékben javítottak az alkatrészek minőségén, miközben áruk versenyképes maradt. A csoport 2016-ban még 1,14 millió új autót tudott értékesíteni Kínában, ez a szám azonban tavaly 790 ezerre esett vissza. Az eladások visszaesése a nyereségességre is kihatással volt, amit most a helyi alkatrészek megnövelt arányával igyekeznek ellensúlyozni.  


Körülbelül 130 dél-koreai alkatrészgyártó dolgozik együtt a Hyundai csoporttal Kínában, akik több mint 10 ezer kisebb beszállítóval állnak szerződésben. Egyre többen közülük fejezték ki aggodalmaikat a növekvő körbetartozás miatt fenyegető csődhelyzet miatt. Néhányuk már felszámolás alá is került, a Csungking város közelében működő gyártók fele pedig már be is zárt.    

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését